A világ legsokoldalúbb gázszerelője – Valóban?

Vészhelyzet esetén Mészáros Lőrinc építményéből irányíthatják majd a Paksi Atomerőművet. A volt felcsúti polgármester cége építheti fel az erőmű tartalék vészhelyzeti központját, csaknem négymilliárd forintért.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

tartalék vészhelyzeti központjára akkor van szükség, ha egy meghibásodás miatt nukleáris vészhelyzet alakul ki az erőműben. A közbeszerzést még áprilisban írták ki. Akkor kikötötték, hogy az ajánlattevőknek többféle referenciával kell rendelkezniük, ezek körébe tartozik például az, hogy az elmúlt 5 évben fel kellett építeniük egy legalább két szintes, és legalább 1800 négyzetméter hasznos alapterületű vasbeton épületet. Továbbá fel kell mutatni legalább 1200 köbméter vízzáró beton bedolgozását, úgy, hogy a szerkezeti vastagság érje el a 60 centimétert.

A Közbeszerzési Értesítőben most megjelent a nyertesről szóló hirdetmény, amit a 24.hu szúrt ki. A nyertes pedig nem más, mint Mészáros Lőrinc egyik cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft.

A Tartalék Vezetési Pont a közlemény szerint nukleáris és hagyományos vészhelyzetek kezelésére szolgál. Az épület egy értékelői és irányítói létesítmény, amely az erőmű területén található Védett Vezetési Pont (VVP) használhatatlansága esetén, a helyszíntől földrajzilag elkülönített helyen biztosítja a hatékony beavatkozást és funkcióját tekintve egyenértékű a VVP-vel. Az operatív szint hasznos alapterülete 1 104,8 négyzetméter, a vészhelyzeti szint hasznos alapterülete 1400,7 négyzetméter lesz.

(Forrás: HVG)

Már Mészáros Lőrinc gyerekei is egymilliót keresnek naponta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük