Ez nem a véleményem, nem vagyok szakember, a vírussal sem bratyizom, mint OV, csak szoktam híreket hallgatni….

Valamit nem értek -írja dél- koreai munkatársunk. Jó, több mindent nem értek, de ez most a vírussal, a járvánnyal kapcsolatos. A barátnőm mesélte, hogy az ő kislánya oltott, ezért amikor az osztályban karantén van, a gyerek megy iskolába.

Orbán is valami olyat mondott, hogy mindenkinek be kell oltani magát,

mert úgy néz ki, hogy azt “nem lehet megúszni”. Németországban nem engedik be a nem oltottakat ide, oda meg amoda. Csakhogy számadatokkal bizonyított tény, hogy az oltás NEM véd meg a fertőzéstől, a vírus továbbadásától sem.

Most tűzoltásra van szükség

Körülbelül 70%-ban véd attól, hogy az ember belehaljon, slussz.  Illetve, a távlati képet nézve, minél magasabb az oltottság, annál kisebb a vírus egy újabb variánsának megjelenési lehetősége, ami természetesen azt jelenti, hogy aki teheti, oltassa be magát, de tűzoltásra az oltás nem alkalmas, márpedig Európában, most arra van szükség.

Jelesül, azért van tűzoltásra szükség, mert azt a k@rva maszkot nem hordták az emberek

és mert pont muszáj volt mindenféle tömegrendezvényt tartani akkor, amikor itt már javában folyt a negyedik hullám és csak azért nem volt tragikus, mert nem utaztunk külföldre, online oktatás volt, minden rendezvény elnapolva, és 40 fokos monszunban is maszk fel az ajtóban, kint, bent, egész nap fent.

Lázmérés, regisztráció, kézfertőtlenítés mindenhol.

Nem kellett volna hozzá túl sok ész kiszámolni, hogy ez bizony néhány hét, esetleg hónap múlva, oda fog menni hozzátok, ahogy az eddigi három hullám is tette.

Adott egy fertőző betegség, van ellene védőoltás, természetesen éltünk a lehetőséggel, a fene sem akar beteg lenni, ha nem muszáj.

Ha csak a fulladásos haláltól véd meg, jó. Ha esetleg attól se, legalább ott a tudat, hogy ami tőlünk telhető, azt megtettük.

Hordjuk a maszkot, mossuk a kezünket, kerüljük a tömeget. Ezzel a mi részünk letudva…

Igyekszünk nem játszani a szakembert, lévén nem vagyunk azok, ráadásul a szakemberek sem feltétlenül gondolják egyformán.

Nyugodt a lelkiismeretünk és kissé furcsálljuk az oltás vagy/és maszk elleni “szabadságharcot”, itt jellemzően nincs ilyen.

Túlgondolni egy dolgot, amihez ráadásul nem is értünk, teljesen felesleges. Általában mindig a legkézenfekvőbb megoldás működik.

Jelenleg, a mechanikai védekezés tud gátat szabni a járványnak Európában (is)

Kézmosás, fertőtlenítés, távolságtartás, a tömeg kerülése, tömegrendezvények elnapolása stb. Első helyen, a megfelelő minőségű maszk helyes használata.

Ennek fényében nem értem, hogy most, amikor Európában ennyire tombol a járvány, miért gondolja némely ország vezetése, hogy az oltás erőltetésével, a nem oltottak megbélyegzésével, kirekesztésével, bármit javítani tud a helyzeten. Értelmetlen hozzáállás, kontraproduktív és eredménytelen is.

Ez, nem a véleményem, nem vagyok szakember, a vírussal sem bratyizom, mint OV, csak szoktam híreket hallgatni, ott meg számokat és százalékos adatokat hallok. Ezeket, nyilván írásban is meg lehet találni. Nem kell ám túl messzire lapozni, a Google tárolja az adatokat az egész világról…

Egyetlen, rövid párhuzamot hagytam a végére

  • Dél – Korea területe : 100.210 nkm – Magyarország terulete:93.030 nkm
  • Dél – Korea lakossága: 51.780.000 fő (2020 évben) –  Magyarország lakossága:9.750.000 fő (2020 évben)
  • A Covid19 eddigi áldozatainak száma Dél – Koreában: 3. 244 fő – A Covid19 eddigi áldozatainak száma Magyarországon :32.780 fő

(A szöveg első közlésben kollegánk közösségi oldalán jelent meg, a fenti szöveg annak szerkesztett változata.)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.