A visegrádi COVID-paktum…..

Ma sem keltünk fel hiába! Megtudhattuk, hogy amíg békésen(ki. hogy) aludtunk, a mindig értünk dolgozó kormányunk a focisták és a csehek mellé beszuszakolta a vírusmentesek közé a V4-eket is. Hurrá! Mégsem vagyunk egyedül ilyen különlegesek!

A hülyeségünk határtalan?

Bencsik János független országgyűlési képviselő így értekezik közösségi oldalán:

„Szijjártó Péter este a Facebook oldalán jelentette be, hogy

azok a csehek, szlovákok és lengyelek, akik szeptemberre már szállást foglaltak maguknak Magyarországon, a határzár ellenére szabadon jöhetnek-mehetnek, ha bemutatnak egy 5 napnál nem régebbi negatív tesztet.

Megpróbálom indulatok nélkül (nem könnyű) pontokba szedni, mi is ezzel a baj

  • Egy ilyen súlyú jogszabálymódosításról, amely emberek százezreit érinti, tényleg a külügyminiszter Facebook oldalán kell értesülni több részletben este tíz órakor? Ennyire nem adnak már a látszatra se? Óránként tetszőlegesen bemondott és variált nyilatkozatok határozzák meg a jogainkat és kötelességeinket? Tényleg semmi más nem számít, csak a pillanatnyi politikai érdek és a felülről kiadott vezényszó?
    Soha, semmilyen körülmények között nem szabadna előfordulnia, hogy egy kormány olyan rendeleteket alkosson, amely saját állampolgárait hátrányosan megkülönbözteti, miközben másokkal kivételez. Ez különösen visszatetsző egy magára „nemzetiként” hivatkozó kurzustól.
  • A nyaralás mióta fontosabb, mint a munka és a tanulás? Az állam nyilván anyagi hasznot húz az ide látogató turisták költéseiből, de ennél sokkal fontosabb lenne, hogy a külföldön dolgozó és tanuló magyarok eljuthassanak munkahelyeikre, iskoláikba. Azok a honfitársaink, akik külföldi munkásszállón vagy kollégiumban rekedtek, csak karanténba jöhetnek haza, miközben a cseh, szlovák és lengyel turisták a határátlépéstől számítva szabadon barangolhatnak, hiszen az ő tesztjeiket elfogadja a magyar állam, szemben a nyugat-európai eredményekkel. Hol itt a józan ész?
  • Mennyire életszerű 30 kilométeres határsávot fenntartani egy olyan országban, ahol még a legkeletibb megyékből is tízezrek kelnek útra, hogy nyugaton megkeressék azt a fizetést, ami idehaza fideszes rokon nélkül elképzelhetetlen.
  • Mi lesz az angol, német és egyéb nyelvterületeken dolgozó magyarokkal? Ők nem számítanak? Ők nem fontosak annyira, mint Orbán Viktor focistái vagy a műtrágya-bizniszben érdekelt cseh kormányfő? A politikai prostitúción és korrupciógyanús kapcsolatokon kívül milyen ép ésszel felfogható magyarázat van az elmúlt napok ámokfutására?

Van egy pont, ameddig az embereket büntetlenül hülyének lehetne nézni

Az, hogy Horvátországból a vírus nem fertőz, és a focisták nem terjesztik, „köztudott”. De hogy a német vagy osztrák egészségügy kevésbé lenne megbízhatóbb, mint a szlovák vagy a lengyel (utóbbi országokból ugye kettő helyett elég csak egy teszt), az már tényleg az abszurd humor kategória.

Ideje felnyílni a szemeknek!”

tanítónéni

3 thoughts on “A visegrádi COVID-paktum…..

  • Mit tudunk tenni? Ugyanúgy bégetünk mint Kádár alatt.

  • Bégessél !! – Én nem vagyok birka !

  • Bégessél !! – Én nem vagyok birka !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük