A volt SZDSZ egy részének szerepe a bukásban - A múlt hosszú árnyéka - Városi Kurír

Sorting by

×

A volt SZDSZ egy részének szerepe a bukásban – A múlt hosszú árnyéka

Az ellenzék bukása kapcsán sokat emlegettem az SZDSZ hullákat. Ezért többen megsértődtek, megharagudtak rám. Pedig az az igazság, hogy az SZDSZ halott. De tagjainak jelentős része korábbi szabadságharcos nimbuszuk miatt ma is jelentős szellemi befolyással bír az ellenzéki gondolkodású emberekre. Igenis nagy hatásuk volt abban, hogy MZP lett az ellenzéki miniszterelnök jelölt. Mert Gyurcsány fóbiájuk miatt Orbán eszközeivé váltak, aki most jókat röhög rajtuk. Itt persze nem Demszkyre vagy Kuncze Gáborra gondolok. A többiek nevét nem kezdem sorolni, aki akarja, az fbn is megtalálja őket.

Hirdetés

Egy ideig még vitatkoztam velük, de ma már nem teszem

Nem érdemes. Elvakult ideológusok lettek, volt akit le is tiltottam az fbn, mert szinvonaltalan személyeskedésbe kezdett, amikor szembesítettem a valósággal. A kampány során jelentettem meg  az “Orbán, MZP és a volt SZDSZ kampánya” című  cikket, miből most idézni fogok.

Először idézek Bruck Gábor fb posztjából, amiben kivetíti nekünk MPZ emberi nagyságát és győzelmi perspektívájának lelki okait. Bruck annak a volt SZDSZ közeli csapatnak a tagja, akik nyakunkba ültették, támogatásukról biztosítják ma is MZP-t és még most sem képesek elismerni, hogy mekkora marhaságot csináltak. Sehol sincsenek az általuk mézasmadzagként beígért, vízionált átálló fideszesek és az MZP által meghódított rengeteg bizonytalan szavazó.

Ezért inkább be kellene ismerni, hogy elqrták. Nem kicsit. Nagyon! De még most is ők akarják osztani az észt!

Szóval jöjjenek az idézetek:

“Egyébként mindenki azt hiszi, hogy igaza van. Te is. Gondolsz valamit Márki-Zay Péterről és úgy hiszed igazad van. Csakhogy 100 ellenzéki szavazó száz félét gondol és ha ez így marad, akkor bukunk. (…) Az előadó beszél, interjút ad, történetet mond és ilyenkor milliárdnyi agysejt hihetetlen kesze-kuszaságban dolgozik. De egyszer csak közülük pár millió agysejt összekapcsolódik, és egy gondolatot formál. Varázslatos módon ugyanez a mintázat kezd megformálódni a hallgatók agyában is. Vagyis az ellenzéki szavazók fejében is ez a pár milliónyi neuronból álló alakzat jön létre. És így elkezdenek hasonlóan érezni és gondolkodni. (…) A jó történet kikapcsolja a túlzottan analitikus gondolkodást, a túlzottan kritikus attitűdöt.(…)  Márki-Zay Péter jól beszél. Könnyen mozgósíthat egy ismert archetípust. Ez az alul lévő archetípusa, a kicsi és esélytelen figura, aki a végén nyer.”

Borzasztó mondat ez egy ellenzéki részéről

“A jó történet kikapcsolja a túlzottan analitikus gondolkodást, a túlzottan kritikus attitűdöt.”

Tehát ne akarj te kontrollt a gondolatok felett, ne legyél kritikus, hanem fogadd el, amit az új vezért mond! Állj be a sorba, kussolj, különben bomlasztod az ellenzéki egységet! Hidd el a mesét, amit MZP hirdet neked, ne állj ellent, ne gondolkodj, mert megteszi ő helyetted!

Az én analitikus gondolkodásomat csak ne akarja kikapcsolni senki!!! Ez nekem nem megy! Ahogy látom, sokaknak másoknak sem. Ennek oka van. Pl. az, hogy ez egy szerecsenmosdató hazugság. Aki ezt írta, teljesen elrugaszkodott a valóságtól, MZP-t égi, mesei magaslatokba helyezi, pedig csak egy zavart ember.

Nézzük meg, mi a valóság!

MZP nem tud úgy megnyilatkozni, hogy ne rugdalja meg saját “szövetségeseit”, leginkább Gyurcsányt. De másról is mond érdekeseket. MZP támogatói meg úgy tesznek, mintha ez nem létezne. Pedig ez a valóság.

A következőket mondta a mi mesehősünk legutóbb:

”Ha kormányfő leszek, abban a parlamentben várhatóan a Fidesznek nagyobb súlya lesz, mint Gyurcsány Ferencnek. (…) ”Számomra az elmúlt harminc év legsikeresebb kormánya még mindig Orbán Viktor első kormánya. A legsikertelenebb és legrosszabb Orbán Viktor elmúlt három kormányzása volt.”

Na most állunk meg egy pillanatra! Bruck azt az embert tömjénezi, azt emeli már már mesehősi piedesztálra, aki szerint Orbán első kormányzása a rendszerváltás utáni magyar történelem csúcspontja!!! Ebben az időszakban,1998-ban már túl vagyunk az MDF kormánnyal közösen összehozott fideszes székház botrányon, amiből mindenki számára kiderülhetett, hogy Orbánnak minden csak politikai szólam, valójában a lopás a lényeg.

A székház eladásából származó sok százmillió forint Orbán apjának gánti kőbányái környékén kötött ki. Azután 1998-tól négy évig a mostani példakép van hatalmon. 2002-ben pl. a 12 legnagyobb állami gazdaságot, köztük a világhírű Bábolna ZRT-t elsinkófálják. Az ÁPV Rt. ingyenesen átadta a 12 állami gazdaság részvényeit a Fidesz saját bankjaként üzemeltetett Magyar Fejlesztési Banknak, amely aztán eladta azokat. Persze jóárasítva.

Nemsokára kiderült a következő is: Pl. a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt.-ben két, a felcsúti foci kapcsán Orbán Viktorral rendszeres kapcsolatban álló személy, egy felcsúti autóvillamossági szerelő és a felcsúti lovarda tulajdonos lett a többségi tulajdonos.

Hányok

MZP szerint Orbánnak ez a kormányzása volt legújabbkori magyar történelmünk csúcspontja. Én meg hányok. Vagy ennyire tájékozatlan, vagy ennyire hülyének nézi a magyarokat. Mindkét esetben alkalmatlan az ellenzék vezetésére!!!

Mit nyilatkozott most MZP Londonba a Financial Times-nak? Azt, hogy csak 40 százalék esély van az ellenzéki győzelemre. Mindez totális agybaj. Az ellenzék miniszterelnök jelöltje akkor se mondhat ilyet hangosan, ha legbelül valóban ezt gondolja. Ezzel elveszi a szavazók hitét a győzelembe. Nem ám összekapcsol millió neuront a diadal érdekében, amiről Bruck fantáziál!

Álljunk meg egy pillanatra! Bruck úr azt írta, “jól beszél” az az MZP, aki szerint a rendszerváltás utáni magyar történelem és demokrácia csúcspontja Orbán korábbi uralkodása volt!!! Sajnos fel kell tennem a kérdést: Itt mindenki megőrült teljesen?!

Ha valaki még mindig nem értené! A volt SZDSZ egy olyan emberből csinált ellenzéki miniszterelnök jelöltet,aki a mai napig fideszes, csak magát akarja Orbánra cserélni! Mert ő “jó fideszes”! Szerintem ez totális agybaj!!!

Amiket én írtam MZP-ről véleményem alátámasztására, azok ellenőrizhető, valós tények. Amiket Bruck Gábor, az mese szövés, vágyálom, az olvasó puszta manipulációja ténybeli alap nélkül. Ne keverjük a valóságot a saját Gyurcsány gyűlöletünk miatt MZP-ről kialakított irreális vágyálmainkkal! Mert annak ez lesz a vége. A totális bukás! De még most is minket, reálisan gondolkodókat vádolnak bomlasztással ahelyett, hogy nyilvánosan beismernék saját bűnüket, egy alkalmatlan jelölt győzelemre segitését.

Ezt az írást eddig már megírtam két hete,de nem tettem fel az fbre. Azt mondtam magamnak, adjuk meg az esélyt MZP-nek, összeszedi magát és minden jó lesz a kampányban.

Most itt van az újabb gyöngyszem MZP-től:-

“De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.”

(Fonyód,2022.02.13.)

Most kellene elgondolkodni a liberális értelmiség felelősségén!!!

A lekommunistázott Dk és a lefasiztázott Jobbik pedig kussoljon ugye,mert bomlasztja az ellenzéki együttműködést ha visszaszólnak!

Most kellene bocsánatot kérnie az ellenzéki szavazóktól mindazoknak, akik MZP-t bármilyen módon is segítették. Ezt már nem lehet pillanatnyi fáradtsággal magyarázni! Ezt sem, a korábbiakat sem! Elég volt!”

Hát meg lehet nézni, kinek lett igaza. A második Bruck pont ezt kérte számon rajtam fb kommentben, miért írom azt állandóan, hogy látjátok, én megmondtam előre! Pontosan ezért. Mert megmondtam előre. Akkor talán rám és a hozzám hasonlók a kellett volna hallgatni. Ehelyett kiosztott szegény, hogy kisebbrendűségi érzésem van velük szemben. Haha! Hahahaha! Ez olyan színvonalú érv, amivel nem is foglalkoztam már akkor sem.

Szóval most itt ül ez ellenzék jórészt miattuk egy lavórnyi szarban és a felelősök még mindig azt hajtogatják, hogy nagyon jó nekünk itt pancsolni az Adriai tenger kék vizében, mert mi nem hibáztuk! Na most kellene elgondolkodni a liberális értelmiség felelősségén!!!

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A volt SZDSZ egy részének szerepe a bukásban – A múlt hosszú árnyéka

  • 2022.05.19 - 12:29
    Közvetlen hivatkozás

    Egyetértek a cikk írójával ! Mi “mezei” szavazók kaptunk hideget-meleget a Karácsony és MZP rajongóit, mikor tisztán láttuk ennek a két embernek az ámokfutását és még mértük írni ! Akkor az összefogás érdekében elhallgattunk és szavaztunk , de a két ……….miatt kevesen lettünk és szívhatjuk 4 évig ! Most bezzeg a fenn említett hívek enyhén szólva “kussolnak”!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.