A vuduzás nyer a józan ésszel vívott csatában? – a Fidesz támogatottsága egyre csak nő….

Az összes ellenzéki párt támogatottság csökkent, stagnált vagy alig mérhető, a Fideszé viszont nőtt és többen vannak a bizonytalanok is – derül ki a Publicus Intézet kutatásából, ami a Vasárnapi Hírek megbízásából készült.

A vudu erősebb a józan észnél

A Fidesz-KDNP támogatottsága a múlt havi csökkenés után ebben a hónapban egy százalékpontot növekedett, így 25 százalék

Az MSZP-P támogatottsága

az elmúlt hónapok változatlansága után egy százalékpontot csökkentve 8 százalék. A Jobbik esetében az elmúlt hónapok lassú csökkenése tovább folytatódott az erózió; újabb egy százalékpontot csökkenve 8 százalék a támogatottság.

Az LMP támogatottsága

nem változott, és 2 százalék, a DK esetében viszont egy százalékpontot csökkent, és így szintén 2 százalék. A Kétfarkú Kutya Párt és a Momentumesetében sem változott a támogatottság, így azok 2 és 1 százalék. A Mi hazánk mozgalom párt támogatottsága megjelenése óta először a múlt hónapban elérte az 1 százalékot; ez ebben a hónapban sem változott. Az MLP-nek viszont ez most sem sikerült.

A bizonytalanok aránya

a múlt havi növekedés után, most újra két százalékpontot növekedett, 49 százalék.

forrás: publicus

A kérdőíves vizsgálatot 2018. november 14 – 21 között a Publicus Intézet készítette az ország felnőtt népességét reprezentáló 1000 fő telefonos megkérdezésével, a Publicus Omnibusz részeként. A mintavételből eredő torzulások a KSH Népszámlálás 2011 adatain alapuló súlyozással korrigáltak. A felmérésbe bevont személyek nem, életkor, iskolai végzettség, régió és településtípus szerinti összetétele megbízhatóan reprezentálja a hazai lakosság hasonló ismérvek szerinti összetételét.

Az adott mintanagyság mellett a vizsgálatból nyert adatokról 95 százalékos biztonsággal állítható, hogy legfeljebb +/-3,1 százalékponttal térnek el attól, amit az összes 18 éves vagy idősebb magyar lakos megkérdezésével kaptunk volna. Ez a mintahiba azonban nagyobb akkor, ha egy megoszlást nem a kérdezettek összességére, hanem annak kisebb alcsoportjára adunk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük