A Zsé-kategóriás Őszöd-2 mozi crédója: mi heterók vagyunk, ti meg buzik!

Rengeteg rossz tulajdonságom mellett szeretem a sci-fit. Így persze mindenféléket összeolvasok, és vélhetően ezért is élek még itt, Mordorföldön, meg foglalkozom valamelyest a politikával is.

Na, nem azért mert ez olyan fantasztikus világ, hanem mert sokszor hihetetlen az, ami itt és velünk történik.

Mindennek persze ellentmond, hogy a horrort viszont kifejezetten utálom,

és ez a dágvány, amit a Kedves Vezető teremtett nekünk, e Kárpátok ölelte, valaha egész normális kis országban, az maga Freddy Krueger, meg a Nyolcadik utas a halál horrorfilmek remake-je. Talán annyi különbséggel, hogy itt főszereplő, minden igyekezete ellenére is inkább szánalmas, mint félelmetes.

Közbevetőleg, egy, csak egy kicsit is normális, szakmájához értő rendező úgy rúgta volna ki, már rég a filmjéből főszereplőnket, hogy azóta legfeljebb, ha hot-dogot árulhatna a körúton, már, ha azt is el nem lopta volna, nem pedig a Várban hizlalná a nemzeti (új kormányzati besorolása: hetero keresztény, hogy a pofám szakad le!) gáz- és mangalicaszerelőnél ideiglenesen állomásozó bankszámláját.

Na, mindegy. Úgy tűnik, mi magyarok inkább nézhetetlen horrorra gerjedünk, mint a romantikus hepiendes sztorikra. A fene a gusztusunkat. Annyi jó film van, nekünk miért ez kell?

Mindezt csupán azért írom, mert ami a napokban megesett,

és mindenki mérget vehet rá, hogy ez még a kezdet, egy új fejezet a hányinger közös filmünkben, aminek a főszereplője 10 – valójában 30 – éve ugyanaz a ripacs, szóval ami most történt, az legalább annyira tűnik valami pokoli posztapokaliptikus Mad Max víziónak, mint röhejes horrornak.

Mikor Arthur J. Finkelnstein meghalt – meggyőződésem, hogy valami extranagy üstben főzik a pokolbéli tesók azóta is. Meg is érdemli. – pokolra szállt vele az állampárt agya is. Akinek nem ugrana be, ő volt az a csóka, akit szemérmesen „csak” a gyűlölet mágusának neveztek világszerte, akinek a Fidesz is köszönheti hatalmát, míg a világ – többek között – a barom, gyűlöletkeltő kampányokat, például a Soros-kampányt is.

A láthatóan agy nélkül maradt

– ezt hogy mondják különben? Elagyatlanodott? – állampárt, ötlet híján kezdi elővenni a régi, ócska halálkarcos lemezeit. Mert Habony, bármennyire is tehetséges vitrinőr, tőle ennyi telik. Így most ismét forog az Őszöd2, hátha néhányan még jegyet vesznek, az eredetileg is gány mozira.

Gondolom sűrűfésűvel vizsgálja a közszereplők nyilatkozatait riadt, agyonhajszolt kormányzati szolgák hada, hátha kijönne belőle legalább két olyan szó, amivel lángba lehetne borítani megint az országot. A csodafegyvert, a kisöbű Bayert újra betöltik a csőbe, kereszteket ácsolnak, nyugdíjas hívőket uszítanak, majd nekiengedik őket a nagymagyar éjszakának. Menjetek isten hírével!

Szegények meg mennek. Pff. A gyűlölet ellen….

Miközben a jobb napokat is látott, 5. számú párttagkönyv tokja, a színpadon reménytelenül saját mondandójába, méginkább egójába tekeredik, mint macska a házicérnába, a derék állampárt-hívők kereszteket lóbálnak, meg agyba-főbe verik a szerintük nem hívőket, addig elhangzik a mondat, a Zsé-kategóriás Őszöd-2 mozi valódi crédója, a rendszer, a Kedves Vezető szánalmas önleleplezése:

„Mi heterók vagyunk, ti meg buzik”

Mit lehet erre mondani? EZ FANTASZTIKUS!

Egy hozzászólás itt: “A Zsé-kategóriás Őszöd-2 mozi crédója: mi heterók vagyunk, ti meg buzik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük