A zselézett “Fiúk” vételi ajánlatai, avagy egy szegény kislány jövője

Néztem a pécsi, karácsonyi étel osztáson az embereket. A társadalom számkivetettjei. Különösen a gyerekek fájtak. Mert nehogy azt higgye valaki, hogy csak lecsúszott alkoholisták járnak ilyen helyekre.

Megjegyzem, ők is jobb életet érdemelnek

De ezeknek a kicsiknek esélye sincs a meleg szobára, jó tankönyvre, iskolára, ami egy normális élet egyetlen lehetősége volna számukra. Régi törvény. A szegénység újratermeli önmagát. Ez az ördögi kör, amiből szinte lehetetlen kitörni.

Aztán eszembe jutott a másik oldal

A 22 éves államtitkár-helyettes, akiért törvényt módosítanak beleröhögve a társadalom arcába. Neki úgy látszik, más esélyek járnak. Meg eszembe jutott a hozzá hasonló, Fidesz-közeli körökből irányított, jónéhány zselézett hajú ficsúr, akik sok milliós autókon járnak,

egy öltönyük árából kitelne egy szegény kislány egy évnyi ebédje.

Bod Péter Ákos volt MNB elnököt régebben maga Orbán javasolta miniszterelnöknek. Ő mondta, nem szeretne olyan országban élni, ahol megjelenik két jól öltözött úriember, és udvariasan elkérik a cégét.

Tudta, miről beszél, mert ismerte közelről a Fiúkat!

A napokban állított meg egy vállalkozó ismerősöm, aztán pár családi mondat után jött a politika. Persze ő is a zselézett hajú ficsúrokkal kezdte. Pécs térképi közelében történt nemrég két eset. Két különböző ember szépen felfejlesztette a vállalkozását, új raktárak, üzemi épületek stb. Szóval ment a szekér. Aztán megjelent két zselézett hajú, és mondták, hogy megveszik a cégét. Persze jóval áron alul. De mindenki tudta, hogy milyen körökből jött az ajánlat. Az egyik ember pár nap után azt mondta, hogy feladja, mert nem tud harcolni egy világ ellen. A cég ugrott.

A másik egy nap gondolkodási időt kért

Aztán felhívta a Fiúkat. Közölte, nem szeretné, ha a NAV, vagy más hatóságok a jövőben fokozott érdeklődést tanúsítanának a cége iránt. De nem adja. Arra az esetre, ha mégis hasonló történne, felvette diktafonra az egész beszélgetést. Ha bárki elkezdi ba…ni, akkor kiteszi az egészet a Facebookra, meg átadja az ellenzéki sajtónak. Feljelentést is fog tenni, de előbb hagyja, hogy pár hónapig pörögjön a történet a nyilvánosság előtt annak érdekében, hogy a Polt-vezette ügyészség ne tudja elsikálni az ügyet. Aztán kuss lett!

Szóval nem mindegy, hogyan áll valaki a Fidesz maffiához

Ha hagyod eltörni a gerinced harc nélkül, akkor egy élet munkáját veszik el tőled röhögve. Aztán a szerződés aláírása után repkednek a Maldív-szigetekre, ahol élvezik derék munkájuk gyümölcsét. Mert az egész arról szól, hogy nekik jár! Minden jár! Akkor is ha egy percet se dolgoztak érte. A mérhetetlen önzés, lopás, harácsolás uralkodott el az országban, és a gátlástalan szerzésvágy. Ehhez igazítják a törvényeket a saját kedvükre.

Mert nekik semmi sem elég

Aztán megint eszembe jutott a pécsi ételosztásról a tizennégy körüli kislány, aki szaladt édesapjához, és mutatta neki, hogy milyen csomagot kapott a Mikulástól. Boldog volt. Ennyitől. Csupa mosoly az arca. A zselés fiúk persze ezt kiröhögik. Nem is értik. Nem érdekli őket semmi, csak a saját zsebük.

De nem lesz nekik mindig jó!

Pl. Pécsett Péterffy Attila új, ellenzéki polgármester sorra váltja le a cégek éléről a Fidesz embereit. A Vagyonhasznosító Zrt élére pl. visszahívta Pécsre Szabó Szilárdot, akiről tudja, hogy nem lop, mindent megversenyeztet majd. De nem a Fidesz jellegű közbeszerzéssel! Ezért is kellett mennie korábban egy cég éléről, mert nem állt be a Fidesz új rendjébe…

A nagy számok törvénye alapján tolvajok minden csapatban vannak, lesznek. De olyat még senki se csinált, mint Orbán. Aki a lopást, a harácsolást az állam működésének legfőbb vezér elvévé tette.

Szóval bizakodom

Mert az gondolom, mindenki maga dönti el, hogy lop vagy nem?! Talán sikerül az ellenzéki városokban új, normális rendet teremteni a Fidesz szorítása ellenére is. Mert ha nem, akkor ennek a tizennégy éves kislánynak valóban elveszik minden esélye a boldog jövőre. De ezt nem akarom hagyni! Remélem mások sem!

Becso

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük