Pintér Sándor belügyminiszter a tőle megszokott határozottsággal jelenti ki rendszeresen, hogy dübörgő hazánkban az Ő értő vezetése alatt a  bűn egyre kisebbre húzza össze magát, a rend éber őrei állják a sarat és lefülelik azt, aki megérdemli. Szép szavak, de mit szóljunk akkor, amikor fényes nappal, közterületen a mi avatatlan szemünk simán kiszúrja a bűnt, nem bujkál, minek? Az elkövetők halálos nyugalomban és rutinnal teszik a dolgukat, a szolgáltatást igénybe vevők láthatóan pontosan tudják, hogy hol keressék őket. Csak a rendőrök tárják szét a karjukat!

A “rend”, magyaros megfogalmazásban

  • Helyszín: Budapest belvárosa, Magyarország
  • Időpont: 2019. április 27., szombat, délután 6 óra tájban
  • Szereplők: arra járó emberek, kutyák

Egy ismerős délutáni kutyasétáltatásának története:

- Hirdetés -

“Itt valami nagyon nincs rendben! Ma délután hat óra körül a Klauzál tér környékén jártunk kutyástól, gondoltuk egyben letudjuk az esti sétát is, így betértünk a kutyafuttatóba. (az csak mellékes, hogy a nemrég felújított futtató folyami kaviccsal van vastagon felszórva, amin bizonytalanul jár a kutya – a gazdi is – de ha véletlenül elvégzi a dolgát ezen a fura terepen – persze az én kutyám erre nem volt hajlandó – akkor is egy művészet a kavicsok között megtalálni a végterméket, hát még felszedni!)

De sebaj, türelmesen álldogáltunk, miközben a környéken egyre inkább “beindult az élet”

A tér körül már a még tegnapról másnapos, de lehet, inkább harmadnapos úri közönség ordítva alapozott a ma éjjeli decens szórakozáshoz. Kicsit beljebb, a játszótér mászókáján hosszú szoknyás kislány kiabált pajeszos, bársonykipás öccsének, a padon békésen üldögélő, parókás nagymama felügyelete mellett, miközben közvetlenül a futtató kerítésénél, de bent a park területén, öt fős dìlercsapat osztotta az árút egymás között, annak folyamatos minőségellenórzése mellett.

Ekkor már kicsit ingerültebben próbáltam a kutyát döntésre bírni, hajlandó-e kihelyezni a végterméket, avagy távozhatunk végre dolgunk végezetlenül – és közben azon gondolkoztam, bizonyára az illetékeseknek nincs kutyájuk, pajeszos kisunokájuk meg aztán végképp…”

Kapcsolódó

A drogos is ember! – egészségügyi dolgozók rendszeresen rendőrt hívnak, ha valaki drogfogyasztás miatt lesz rosszul

Inkább drogozzon a magyar gyerek, de Soros-támogatott alapítvány ne segítsen neki! – Hungarikum!

Írom a levelem Pintér Sándornak, Európa leggazdagabb belügyér urának!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét