Addig nincs baj, amíg nincs baj…! 3. epizód – “Elkezdődött tehát a játék: ki marad a végén?”

Úgy tűnik Orbán Viktor homlokegyenest más rendőr-mozit néz, mint azok, akik hivatásuknak választották, hogy “őriznek és védenek”. Míg a miniszterelnök ütőképes, megbecsült testületről beszél, meg, hogy a nemzeti magyar család a haza szolgálatára neveli a gyermekeit, addig az állomány “talpasai”, akik nap, mint nap helytállnak arról írnak, hogy a végén az utolsó ne felejtse el lekapcsolni a villanyt.

Orbán-szemcsi

Videóban jelentette be a miniszterelnök hétfőn, hogy a katonák és a rendőrök februárban fegyverpénzként kapják kézhez hathavi bérüket. Orbán elmondása szerint a katonák és a rendőrök „fantasztikus munkát” végeztek idén, hiszen részt vettek a határvédelemben és a kórházi munkát is segítették. Mint mondta, a rendőrök és katonák nélkül nem tudtunk volna a koronavírus ellen védekezni, és a „migránsok tömegeit” megállítani a határnál. A kormányfő szerint ez a munka elismerést érdemel, ezért

10 százalékos béremelésről is döntöttek a katonák és a rendőrök esetében.

Ott állt körülötte minden vezető, aki egy rendőr, katona szemében számít, mindegyik elégedetten mosolyogva a kamerába.

Korábbi hírek szerint azonban nem minden rendőrségi dolgozó kaphatja meg a fegyverpénzt, abból ugyanis – a Független Rendőrszakszervezet szerint – csak a hivatásosok részesülhetnek. A juttatást hagyományosan a fegyveres testület tagjai kapják. A háromévente esedékes pluszpénz 2023-ban járna legközelebb, de a miniszterelnök június elején bejelentette, hogy a kifizetést előrehozzák 2022 első hónapjaira. Orbán mostani bejelentése szerint ez február lesz.

“Csak akkor jár a hathavi bérnek megfelelő fegyverpénz a katonáknak, rendőröknek, büntetés-végrehajtásban dolgozóknak, ha január 31-ig beoltatják magukat…”

“Jelentős béremelés” – egyszer, majd, valakiknek…..

A miniszterelnök egyfajta kampányígéretként azt is hozzátette a felvételen, hogy a jövőben is „jelentős béremeléseket” fognak végrehajtani, hogy megtartsák a rendőröket és a katonákat. A Zsaruelláró közösségi oldalon egy érintett írta le véleményét azok közül, akikre a valódi munka dandárja hárul:

“Várható volt, hogy a hathavit feltételhez kötik, elvégre miért fizetnének egy csomó embernek, akitől meg akarnak szabadulni?

A baj ott van, hogy mi ugyanúgy ott voltunk, ahogy a többiek. 3 éve hol volt még a mostani helyzet, ami miatt minket nem illet meg a hathavi? Mi is kint voltunk a fagyos éjszakákon, amíg a vezetők otthon pihengettek. Az otthon ülők megkapják, akik a frontvonalban vannak a határon, ők pedig nem? Hol van ebben a logika? Nem a másiktól sajnálom, csak egyszerűen nem értem. Egyedül vagyok ezzel?

Megint hoztak egy döntést, amivel újra szembeköptek minket.

  • Hol vannak a tiltakozó szakszervezetek?
  • Hol vannak az állományért kiálló vezetők?
  • Hol vannak az állampolgárok, amikor a hivatásosokért kellene kiállni? Érdekel egyáltalán bárkit is, hogy mi lesz velünk?”

“Sokan így meg fognak törni biztosan, de lesz, aki így sem

Az állomány tehát csökkenni fog tovább. És ennek ki issza meg a levét? Segítek: az állampolgárok.

Sokan keresnek valami civil munkát, lehet kevesebb pénzért fognak többet dolgozni, bár ennél kevesebbet keresni az művészet lenne. De mégis, nem lesznek kiskutyák többé, akik parancsra ugranak szúratni, mert

ugye biztosan véletlen, de kifelejtették a rendeleti szövegből, hogy pontosan hányat is kell felvenni hozzá, hogy ne kelljen visszafizetni.

  • Hol lesz ennek vége?
  • Mindenki pontosan látja a jövőjét, vagy most örül a kis plusz pénznek, aztán majd lesz valami?
  • Meddig akarja ezt csinálni, aki marad?
  • Ameddig csak azt mondják?

Azt kellene belátni, hogy ennek az egész őrületnek sosem lesz vége, amíg van, aki asszisztál hozzá. De napról napra kevesebb lesz ez a létszám. Ez nem rinyálás, csupán kérdések, amikre egyszerűen nincs válasz. Mindenki vállalja a felelősséget a döntéséért, aztán meglátjuk, hogy ki marad a végén.

De az az érzésem, hogy ennek a nagy játéknak csak vesztesei vannak, nyertese a mi szintünkön nincs. Aki elmegy arra is nehéz idők járnak majd, aki marad, arra meg sokszoros teher.

Mindenkinek jó egészséget, igazából ez az egy, ami megfizethetetlen.”

A hozzászólásokból…..

“Szerintem egyszerre kellene azt mondani, hogy itt a vége és meglépni azt amitől végleg összedől a rendszer. Vagyis a tiszthelyettes állománynak mivel az a végrehajtó állomány, oszt a huszonéves tiszt mehet járörbe, intézkedhet (petsze azt sem tudják mi fán terem), kimehet egy roma csb-hez a felsővezetőikkel. Akkor majd a fejükhöz kapnak talán,hogy egy teljes végrehajtó állomány tettek tacsra s természetesen családostól együtt. Csak így tovább tisztelt felsővezetők, miniszter úr, romboljanak le mindent! Nem lesz rendőr aki esetleg a családját vagy az állampolgárokat védje ha kellene!!!”

“Felháborító ami itt folyik! Egyik, hogy ezért a pénzért már egyszer megdolgoztak! Milyen jogon tologatják és kötik valamihez? Bezzeg a tisztelt házban NEM-mel szavaztak a kötelező oltásra”

“A történet egyszerű, nincs összefogás. Mindenki megtudja magyarázni, hogy bár egyetért a szájátkinyitóval, de ő sajnos nem teheti meg mert…. Ez volt nem is olyan rég az eüben is, most szív aki ott maradt és még fog akkor is amikor még szorosabb lesz a hurok. És ez van a tanároknál is. És bármelyik munkahelyen előtud állni ilyen helyzet. Csakhogy vannak a főcsoportok(eü,oktatás, rendőrök, katonák,tűzoltók), ha ezek a csoportok összefognának-nem kell mindenkinek- lenne mellettük halandó állampolgár dögivel. De mindenki köpköd mindenkire, legyen az bármilyen téma. Az állampolgár szív, mert az oktatás szinvonala esik, az egészségügyi ellátás egy nagy nulla, és ha hetente egyszer végre látom a megszokott helyén a trafipaxott, mosolyra húzódik az arcom, hogy legalább még két rendőrt látok.(bár áthelyezném őket a 31es felújított szakaszára, mert ott is lenne mit figyelni. Az egész országban csak az összefogás hiányzik. ”

“Talán végre az állampolgárok mellé kellene állni. Ne hagyjátok magatokat, nem vagytok marionett bábuk. Érző emberek vagytok családdal, gyerekkel, beteg nagy szülőkkel ! Ha ti végre a sarkatokra álltok , a nép mellettetek lesz ”

“A (nemlétező) szakszervezeteknek kellene intézni a tömeges perre vitelt.”

“24 év után leszereltem. Van élet a rendőrségen kívül is, bár mintha egy életfogytiglani szabadságvesztés lett volna. Szó szerint: SZABADSÁG vesztés. Most nem éjszakázom, nincs az életemben erőszak, senki sem fenyeget, 4 hónapja nem hallottam azt a szót, amitől kinyílt a bicska a zsebemben: elvárás, és több a fizetésem is. Nyugodt vagyok, van türelmem a két gyerekemhez. A rendőri életpálya lezárásának 3 pillére jelenleg: 1. Pszichiáter 2. MH khaki inges főtisztje 3. Temető. Azaz: cella vagy parcella. Következmény: egyre több kiégett, motiválatlan ember, és egyre több személyiségzavar: paranoid, nárcisztikus, érzelmileg labilis, kényszeres. Sajnos ezt láttam, és 24 év után leugrottam a BM színpadáról. Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!”

Kapcsolódó

 

Addig nincs baj, amíg nincs baj...! 3. epizód - "Elkezdődött tehát a játék: ki marad a végén?"

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük