Áder János klímaügyi kettőslátása, avagy a klímaharcos megzakkanása

Hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban, azt eddig is tudtuk a szűk szemű magyar államelnökről. Áder azon kívül, hogy imád pecázni és aláírni, talán csak újévi beszédet mondani szeret jobban, ha azonban a címerét kellene megtervezni, abban biztosan nagy szerep jutna a klímaharcnak.

Őrült beszéd és nincs benne rendszer

A köztársasági elnök péntek reggeli rádiós szereplése az átlagosnál is szörnyűbbre  sikeredett. A klímaharc hetének nyitányaként ki mást is hívhattak volna be a stúdióba, mint az ország természetvédelem felé elkötelezett elnökét? Sajnos kiderült, hogy Ádernél mindenki, hangsúlyozom mindenki jobban szerepelt volna, mint klímaaktivista, talán még Donald Trump is. Az elnök olyanokat mondott, hogy az szégyent hozott nemcsak rá, de az egész stábjára is.

Olyasmiket beszél, amiket még egy futóbolond sem mondana:

“Magyarország ugyanis a világ kibocsátásának 137 ezred részét teszi ki, az Európai Unió kibocsátásának pedig csak 1 százalékát, míg az egész EU a világ kibocsátásának nem egészen 10 százalékát adja.” (hradó.hu)

Ezt követően feltette mondandójára a koronát:

„Tehát amikor arról beszélünk, hogy Magyarországnak különböző intézkedéseket kell tennie a klímavédelem érdekében, akkor helyesen tesszük, hogy erről beszélünk, de jó, hogy ha látjuk, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban a nagy szennyezőkkel”,

Csak, hogy jól értem-e?

Magyarország első számú klímaharcosa tulajdonképen elégedett és azt mondja, olyan kicsik vagyunk, hogy szinte nem is számítunk. Ezek után próbálja valaki elmagyarázni a “por népnek”, hogy minden egyes szelektíven gyűjtött szemétkupac, minden meg nem vásárolt nejlonszatyor és boltban hagyott pet palack egy-egy lépés a klímakatasztrófa elkerüléséért.

Tessék mondani Elnök úr, melyik Áder az igazi, a fenti, vagy a lenti?

Áder János alapítványa

„A magyar társadalom környezeti és fenntarthatósági problémákkal szembeni érzékenységének növelése, a helyi közösségek bevonása ezek megoldására. A személyes környezeti felelősségérzet és a klímaváltozással szembeni fellépéssel kapcsolatos elkötelezettség kialakítása.

Ennek érdekében az alapítvány kiemelten támogatja

  • a környezetvédelemmel és a klímaváltozással kapcsolatos ismeretek többszintű oktatásának kialakítását és fejlesztését,
  • a társadalom környezettudatosságának fejlesztését,
  • a környezetvédelem és a klímaváltozás kapcsán az egyének és a társadalom értékszemléletének, viselkedésének, termelői és fogyasztói szokásainak, törekvéseinek megváltoztatását, a társadalom és a környezet közötti új viszonyrendszer kialakítását,
  • a klímaváltozás hatásaival szemben való fellépést, az alkalmazkodás helyi és országos közösségi programjait.”

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány
Nyilvántartási szám: 01-01-0012358
Levelezési cím: 1531 Budapest Pf. 94.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük