Áder János alaptörvény-ellenesnek tartja a lakástörvényt, visszadobta! - Városi Kurír

Sorting by

×

Áder János alaptörvény-ellenesnek tartja a lakástörvényt, visszadobta!

Mi történt? Áder János visszadobott egy törvényt? Mi lesz így a Vár teljes elfideszesítésével? A kánikula tette ezt, vagy Áder ezen a héten nem akar több gáz törvényt kiengedni a neve alatt?

Hirdetés

Az Alkotmánybírósághoz fordult a lakástörvény ügyében Áder János

– közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken. A KEH honlapján megjelent közlemény szerint az államfő az alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálatára megküldte az Alkotmánybíróságnak a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó törvénymódosítást, amelyet június 15-én fogadott el az Országgyűlés fideszes egyéni képviselői indítványra.

Áder János az Alkotmánybíróságnak címzett indítványában azt írta: álláspontja szerint

a világörökségi területen és a védőövezetében lévő állami és önkormányzati tulajdonú, a kulturális örökség részét képező műemléki ingatlanok teljes körének vételi joggal történő megterhelése, és ezáltal feltétel nélküli magántulajdonba adása a világörökségi és a műemléki speciális védelmi igényre tekintettel, valamit a visszalépés tilalmából következő biztosítékok és garanciák, továbbá az egyedi mérlegelés hiánya miatt nem felel meg az alaptörvény egyes rendelkezéseinek, ezért alaptörvény-ellenes.

Amit viszont a héten szignózott….

Aláírta a köztársasági elnök az eredetileg a pedofilok elleni nagyobb szigort megcélzó, végül a módosítása után a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvényt.

Áder János közleményben magyarázta:

„Arról, hogy ki kivel és hogyan él, hogy kinek milyen a nemi identitása, és hogy valaki felnőttként miként változtatja meg születési nemét, a törvény semmiféle rendelkezést nem tartalmaz.”

Vagyis pontosan ugyanúgy indokolta a törvény elfogadását, mint a Fidesz:

ha a felnőttekkel szemben nincsen semmilyen tilalom, és csak azt nem engedik, hogy az iskolákban szó legyen a melegekről vagy transzneműekről, akkor az máris nem diszkrimináció.

Lattmann Tamás hozzáfűzte a fentiekhez:

“Büdös, büdös, de azért még fogom.” Áder János az Alkotmánybíróságra küldte a lakástörvényt, de mellette minden mást (Fudan, Diákváros) aláírt, amit a pártállami kupolda elé rakott, a szokásos megbízható módon. És ha valaki azt gondolná, hogy végre megpislan benne valami, hát nem, a lakástörvény ugyanis annyira egyértelműen alaptörvény-ellenes, és annyi ponton működésképtelen, hogy valószínűleg soha nem tudnák valóban alkalmazni (ahogy erre egy hónapja az atv.hu-n, a Civil a pályán c. műsor végén fel is hívtam az érintett önkormányzatok figyelmét, tehát nyugodtan “fel lehetett áldozni”. Persze a Tákolmányíróság még megmagyarázhatja, hogy ugyan már dehogy, nehogy Káder nertárs túlzottan elkanászodjon a végén…”

Kapcsolódó

Ami viszont simán átment….

Kapcsolódó

 

áder

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Áder János alaptörvény-ellenesnek tartja a lakástörvényt, visszadobta!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.