A magyar államelnök és családja eddig sem szűkölködött sem anyagi javakban, sem juttatásokban, de ami januártól jár nekik, azt nagyon megszolgálhatták.

A család a legfontosabb!

Ezúttal a köztársasági elnök családtagjai lehetnek a kedvezményezettek – szúrta ki a Blikk a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott törvényjavaslatból. Ebben ugyanis nemcsak az Áder János és tucatnyi állami intézmény vezetőjének illetményét emelnék meg januártól, hanem az államfő házastársának és gyerekének is plusz juttatásokat állapítottak meg.

(Friss hírek>>>>>>>>)

A javaslat szerint az elnök felesége -ha kéri- jogosult lesz saját, kétfős titkárság alkalmazására, valamint hivatali gépkocsi használatára akár saját célból is. Külföldi utazásai esetén pedig napidíjra, költségtérítésre és kíséretre tarthat igényt, amennyiben hivatalos programon vesz részt. Emellett első osztályon utazhat repülőn és vasúton is. A tervezet szerint külföldi programjaik esetén ugyanazok a jogosultságok járnak a gyerekeiknek is, mint az államfőnek, vagyis napidíjat és költségtérítést is kaphatnak. javaslat bevezeti az özvegyi ellátás fogalmát. Az államfő özvegye az elnöki illetmény hatvan százalékát kaphatja meg, ha nem rendelkezik saját nyugdíjjal. Ez havonta kétmillió forintos járandóságot jelenthet jövő januártól. -írtja a Blikk.

A portál megkeresésére az elnöki hivatal, nem volt hajlandó állásfoglalásra a kérdésben, mert szerintük ez nem feladatuk.

(Az oldalunkon megjelenő valamennyi cikk nem feltétlenül tükrözi a Városi Kurír álláspontját, de itt a helye, mert sokakat érdeklő problémát vet fel. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, (info@varosikurir.hu) csak bátran! Olvasnál még Áder Jánosról a Városi Kuríron? Ide kattints!)

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét