Ádernek „csak egy gombot kell majd megnyomnia, hogy egyről a kettőre jusson” – A közel duplájára nőtt liftes rezidencia-sztori

720 négyzetméteres villába költözik a köztársaság elnökségből leköszönő Áder János, és egy kormányrendelettel azt is elintézték neki, hogy nagyobb legyen a ház, mint az építési engedély szerint lehetne, tudta meg a 24.hu.

Az információt a Köztársasági Elnöki Hivatal is megerősítette:

„A volt köztársasági elnökök ingatlanhasználatára vonatkozó szabályok nem változtak, ezért második elnöki ciklusa végén Áder János államfőt se több, se kevesebb juttatás nem illeti majd meg, mint a köztársaság első elnökét, Göncz Árpádot. Göncz Árpád tíz éves mandátuma lejárta után, 2000. augusztusában, a II. kerületi Vérhalom tér 7. alatt található reprezentatív neobarokk villába költözött, Áder János pedig elfogadta a számára felajánlott XII. kerület, Béla király út 3/a. alatt található ingatlant.”

A köztársasági elnök kérheti, -és kérte!- hogy leköszönése után az állam gondoskodjon a lakhatásáról

Az ingatlan korábban az amerikai nagykövetségé volt, csere révén került a magyar állam tulajdonába még 2007-ben. Egy 364 négyzetméteres, átlagos állapotú ház állt ott, amit tavaly kezdtek el bővíteni és felújítani. A felújítást pedig a kormány is megtámogatta egy kormányrendelettel 2020-ban:

nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított a Normafa Park beruházás részeként, és a telekre vonatkozó beépíthetőségi korlátot megemelte 15-ről 20 százalékra, a minimális zöldterületre vonatkozó mutatót pedig csökkentette 65-ről 60 százalékra.

A 24.hu birtokába került dokumentumból az derül ki, hogy erre azért lehetett szükség, mert

az építési engedély szerint a beépítettséget 17,2 százalékra, a minimum zöldterületet pedig 60,19 százalékra tervezték.

A villa összesen 720 négyzetméteres lett,

ami kétszerese az eredetileg ott álló háznak, és liftet is építettek az épületbe az engedélyeztetési dokumentáció szerint.

Kapcsolódó

Konok Péter olvasata

„Egy 720 négyzetméteres villát kap Áder János, hogy ott a nemzet vezetésének görcsös fáradalmait jól kipihenje. Jár neki ez a villa, erről törvény van, hiszen Áder János akkora mesterhegedű, hogy jókora tok kell hozzá, ellötyög majd azon a 720 négyzetméteren, mint egy remeterák, aki eltúlzott, cicomás csigaházba rejti puha potrohát, s a különös külvilágnak csak bajuszcsápjait és ollóit mutogatja. Vagy azt sem. (…) Lesz talán egy szoba, ahol Áder János csak aláír. Nagy asztal, előtte tekintélyes karosszék, az asztalon drága, merített papírok stószba rakva, fekete bársonnyal bélelt dobozában arany Parker töltőtoll (a fiókban, ahol nem látszik, olcsó golyós, az nem folyik, nincs vele gond, ha kifogy belőle a tinta, eldobható). Áder János néha, ha elfogja a nosztalgia, mint egy nyugdíjas vasesztergályost, aki leselejtezett esztergát vesz a pincéjébe (ha van pincéje és van pénze leselejtezett esztergára), és néha még vasakat hasít, bemegy majd ebbe a szobába, az asztalhoz ül, megropogtatja ujjait, lopva körülnéz, előveszi a fiokból a golyóstollakat, és csak szántja, szántja a betűket az üres lapokra, lendületes szignókat ró a semmi alá (a semmi fölé, a semmire), mint régen, mikor még a semmi valami volt, vagy legalábbis azt mondták neki. …”

Forrás

 

Ádernek "csak egy gombot kell majd megnyomnia, hogy egyről a kettőre jusson" - A közel duplájára nőtt liftes rezidencia-sztori

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük