Adj vért Forgács Gábornak! - és csak utána háborodj fel, hogy ez így működik..... - Városi Kurír

Sorting by

×

Adj vért Forgács Gábornak! – és csak utána háborodj fel, hogy ez így működik…..

“Sokkolt az orvosom, amikor azt mondta, megműt, de ahhoz vért kell szerezzek. Nem is értettem először, hogy mire gondol. Hogy kell nekem vért szereznem? Milyen dolog az, hogy ott tartunk, hogy az operálandónak kell vért szereznie egy műtéthez?” – mondta Forgács Gábor a Borsnak.

Hirdetés

“Rettentően rossz érzés, de most így működnek a dolgok…”

December végén osztotta meg közösségi oldalán a művész lánya bejegyzését, amiben irányított véradásra szólítja fel a barátokat, követőket, mindenkit, aki ismeri és szereti édesapját.

Februárban újra műtőasztalra fekszik Forgács Gábor

A művész az orvosával beszélgetve jött rá, mennyire fontos, hogy egy operáció során elegendő mennyiségű vér álljon rendelkezésre. Március végén tudta meg, hogy prosztatarákja van, az állapota pedig, hiába járt rendszeres szűrésre, akkor olyan rossznak tűnt, hogy azt mondták:

fél éve van hátra.

Ezután küzdelmes időszak következett, műtéten és kemoterápiás kezelésen is átesett, sőt egy fertőzés miatt kómába került, hajszálnyira volt a haláltól. A színész azóta betöltötte a 73. életévét, az egészségi állapota jelenleg kifejezetten jó, mégis kénytelen a betegség­ről beszélni, hiszen február ele­jén egy komoly helyreállító mű­tét vár rá, amihez vér kell. Rengeteg vér.

Nem akartam erről nyilatkozni, nem szerettem volna a betegséggel haknizni az újságokban

– szabadkozott Forgács Gábor, amikor a portál arról kérdezte, mit szól hozzá, hogy a felhívására tömegek mozdultak meg.

De látják, mégis erről nyilatkozom most. De nem csak magamért, másokért is teszem. A helyzet az, hogy sokkolt az orvosom, amikor azt mondta, megműt, de ahhoz vért kell szerezzek…. El vagyok varázsolva, hogy ilyen nagy lett az érdeklődés az irányított véradásomra, hogy ilyen sokat jönnek és segítenek. Ez fantasztikus dolog! Az a helyzet, hogy országos megmozdulássá növi ki magát a dolog, aminek szívből örülök. Rám február elején egy 2–6 órás be­avatkozás vár, rengeteg vérre lesz szükségem, hosszú műtét lesz.

Ez most nem a sopánkodás ideje, de azért érdemes elgondolkodni azon, hogy a -kizárólag “kerítésen belülről”- kiválónak minősített egészségügyünkben egy emberélet azon múlhat, hogy van-e elég barátja, aki megegyező vértipussal rendelkezik és hajlandó a véradásra.

Rusvai

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Adj vért Forgács Gábornak! – és csak utána háborodj fel, hogy ez így működik…..

  • 2021.01.06 - 14:35
    Közvetlen hivatkozás

    Ez már egyszerűen hihetetlen! Mi van ebben az országban, ez már a nyomor teteje, hogy egy műtéthez össze kell kunyerálni a vért.Hát ilyen országban élünk. Majd ha az Orbán úrnak kellene a vér biztos lenne.!Szégyen!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.