Varga Zoltán: na, gyertek! Ha kérhetem, Pobedával, a púpossal. Adjuk meg a módját!

Maguk szerint mikor jönnek? Hajnalban? Még mindig úgy szoktak? Van még púpos hátú ̶W̶a̶r̶s̶z̶a̶v̶a̶̶..ööö..̶W̶a̶r̶s̶z̶a̶w̶a̶, mindegy, legyen POBEDA, meg nyekergő bőrkabát valahol? Mert én így szeretném, ha kérhetem. Csak stílusosan.

Merthogy én is a sor elején lennék, kérem alássan

Olvastam magam a tisztelt pribékmédiában, hogy rém-, ál-, lázító-, és uszító hírterjesztésben igen előkelő helyet vívtam ki magam is, már hónapokkal ezelőtt.

Csak gondolom, sok a meló karhataloméknál….

Még nem értek ide. A sok rémhírterjesztő Pirike nénit, meg Pityuékat el kell még fogni. Mindegy, fogkefe, fogkrém megvan. Meg a biztonság kedvéért odaraktam egy féknyúz Orbán a lovon fotót is. Olyan Horthy Mikiset. Ezek azt komálják.

Kitudja! Lehet ez még enyhítő körülmény is. Persze, hamisítvány, mint állat, fotóbolt, mint annyi minden, ami a kormányzati szennylapokban megjelenik, de ezt tán elnézik, még nekünk is.

A daliás Kedves Vezető lovát ugratja,

háttérben egy stadion, egy b@szomnagy kínai repcsi, amiből portyázók és fürkészek frissen vett, Hajrá Kedves Vezető feliratú, lélegeztetőgépszerű horkolásgátlókat lapátolnak ki.
Apááám! Mit összeröhöghetnek a kínaiak, mi minden sz@rt, el nem adtak a hozzáértő fürkészeinknek, milliárdokért. Meg feltűnik még a képen, a nemzet gázszerelője is, ábécéskönyvvel a kezében, értelmiségi mivoltát bizonyítandó. Profilból. Csak a biztonság kedvéért. Mégis ő, aki a magyar gazdaságpolitikát bonyolítja, a fideszes EP-képviselő szerint. Jó, ha ott van. Nagyapám szerint férfiember pénztárcájának mindig kéznél kell lenni. A Kedves Vezető meg férfiember, ugye.

Utoljára ilyet a Tanú című Bacsó-filmben láttunk,

amit most élőben is végigélvezhetünk. Azon is hülyére röhögtük magunkat, most se lesz ez másként. Az aktuális Kedves Vezető mindig idegállapotba jön a végére. Nagy akar lenni, hatalmas és félelmetes, de minden hatalom, ügyészség, rendőrség, stadion, Karmelita kolostor, repülőflotta ellenére is, szánalmas, piti, kis mitugrász marad. Mindig ez a vége. Mindnek.

Na, gyertek!

Ha kérhetem, Pobedával, a púpossal. Adjuk meg a módját!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest