Adománygyűjtés Márti kezelésére

Hegedűs Márti 38 éves, 20 évig fotóriporterként dolgozott. 2019. májusában – annak ellenére, hogy rendszeresen járt szűrővizsgálatokra – méhnyakrákot diagnosztizáltak nála.

A betegség már akkor annyira előrehaladott állapotban volt, hogy azonnal műteni kellett, majd később még több életmenő sebészeti beavatkozásra is szükség volt. Időközben sugár-, valamint kemoterápiás kezelésen is átesett, de az utóbbit végül meg kellett szakítani, mert leálltak a veséi.

Márti állapota most kritikus, több áttét is megjelent, rendszeresen fájdalmai vannak, és egyre fáradékonyabb

Az orvosok javaslatára egy molekuláris diagnosztikai vizsgálatot is elvégeztetett, ami reményt keltő eredményt hozott:

olyan típusú rák támadta meg a szervezetét, amit nagy eséllyel sikeresen lehet gyógyítani egy speciális immunterápiás kezeléssel. A több millió forintba kerülő gyógyszer állami támogatásához viszont szigorú feltételeknek kell megfelelni.

Márti kérelmét sajnos elutasították, mert az egyik vizsgálati eredmény rossz értéket mutatott, az úgynevezett programozott sejthalál receptor (PD-1) és a liganduma (PD-L1) gátlóiról van szó.

Csakhogy, az elbírálás után néhány nappal a gyógyszert gyártó cég a készítmény törzskönyvébe beiktatott egy tudományos vizsgálatokkal alátámasztott eredményt, aminek az a lényege, hogy a már említett rossz értékek (PD-1/PD-L1) esetén is hatásos lehet a kezelés, ha az úgynevezett tumor mutációs terhelés (TMB) megfelelő értéket mutat.

Márti esetében ez a feltétel már teljesül, tehát a tudomány jelenlegi állása szerint rendkívül jó esélyei vannak arra, hogy a terápia eredményes legyen

Márti három gyermeket nevel, Lili 8, Dani 4, Tomi 3 éves. Ők még nem értik, miért szomorú az anyukájuk, miért nem tud velük annyit játszani, miért fárad el olyan könnyen, és mi az a betegség, ami miatt annyiszor megy kórházba. Talán csak azt érzik, hogy valami nagyon nagy baj van. Márti egyetlen reménye, ha időben el tudja kezdeni az immunterápiás kezelést.

Ő most nem a csodában, hanem az orvostudomány legfrissebb, klinikai vizsgálatokkal igazolt eredményeiben bízik, de ahhoz, hogy ez a remény ne vesszen el, nagyon sok segítségre van szüksége.

A kezelés 16.800.000 forintba kerül, de ezt az összeget a család és a barátok támogatásával sem képes előteremteni.

Ha tudsz, kérlek segíts, hogy Lili, Dani és Tomi ne veszítse el édesanyját.

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-29775673 • ERSTE Bank
paypal.me/MartaCsokaHegedus
IBAN: HU30116000060000000029775673
Kedvezményezett neve: Csóka-Hegedűs Márta

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=113490063749153&id=112756157155877

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük