Adózatlan cigaretta és indiaikender-ültetvény - Városi Kurír

Sorting by

×

Adózatlan cigaretta és indiaikender-ültetvény

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Tiszaadonynál, a zöldhatár ellenőrzése során nyolcezer doboz adózatlan cigarettát találtak.

Hirdetés

A  pénzügyőrök a rendőrökkel közösen tartottak zöldhatár-ellenőrzést Tiszaadony térségében, amikor felfigyeltek egy négytagú csoportra

Felszólításukra a csoport tagjai eldobálták a náluk lévő ládákat és futásnak eredtek, de az egyik elkövetőt egy pénzügyőr elfogta – tették hozzá.

Tizenkét ládában nyolcezer doboz, 15 millió forint értékű adózatlan dohányt találtak.

A NAV munkatársai költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek, a cigarettát pedig lefoglalták.

Indiaikender-ültetvényt számoltak fel a rendőrök Dócon

A gyanú szerint indiai kendert termesztett a Csongrád-Csanád megyei Dócon lévő tanyáján egy 42 esztendős nő, a nyomozók felszámolták az ültetvényt – közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

varosikurir indiaikender ultetveny2jpg
Fotó: Police.hu

A szegedi nyomozók információt kaptak arról, hogy postán egy dóci címre kábítószer-előállításhoz szükséges anyagot rendeltek.

A rendőrség szerdán szemlét tartott az ingatlanban, ahol 112 tő, különböző fejlődési szakaszban lévő indiai kendert, valamint mintegy másfél kilogramm, már leszüretelt kábítószergyanús anyagot találtak.

A rendőrök a feltételezett elkövetőt, egy 42 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, ellene kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, kezdeményezték letartóztatását.

Forrás: MTI

Feltételezett kábítószerterjesztőket fogtak el Heves megyében

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.