Nem lesz Brexit. Mindenki tudja, akinek kettőnél több agysejtje van, hogy ez az Egyesült Királyság halálával járna és valahogy nem látom se a gőzerővel toborzott vámosokat (hány tízezret is kéne kiképezni hirtelen?) se azt a sok ezer jogszabályt, amit már el is kellett volna fogadni…

A világ előre halad és veszélyes kufárkodás a múltba révedve vezetni előre

A skótok jelezték, ha Brexit, akkor elszakadási népszavazás – és ott a maradáspártiak voltak többségben. Most az észak-írek jelentették be, hogy ha Brexit lesz és határ Írország és Észak-Írország között, ők se maradnak. A birodalmi álmaiban hetven évvel ezelőtt megmaradt Anglia egy jelentéktelen csonkká válik a tenger közepén a szövetségeseitől elhagyva és lenézve.

Ezért nem toboroz senki garmadával vámosokat. Ezért próbálja a konzervatív kormány valahogy túlélni a saját gyalázatos blöffjét… Ugyanúgy nem számítottak erre a végkimenetelre, mint ahogy Trump is bepánikolt, amikor győzött… A világ előre halad és veszélyes kufárkodás a múltba révedve vezetni előre.

Értem én, hogy vesszen Trianon,

de vajon akarna-e újra Magyarország része lenni Burgenland, a Vajdaság, a Felvidék? Nem autonómiát akarnak-e inkább a Magyarországon sokszor románnak nevezett székelyek, mint Budapestre, stadionra fizetni az adót?

Fiume nem lesz már magyar kikötő, ahogy London se lesz világbirodalom központja. A királyságok kora lejárt. Inkább felvilágosítani, mint hagymázas álmokba ringatni kéne a lelkükben alattvalókat. A királyságra törőkkel kapcsolatban pedig pont a népnemzeti hős Petőfinek volt egy elég radikális javaslata…

Nem kéne ezt sem, mint a vágyott múlt részét, elfelejtenie annak, aki nem érti a demokráciát.

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét