Csak hogy tudjuk, hányas a kabát: az EU parlamentben a Fidesznek jelenleg 12 képviselője van. Ez 1,6 százalék és nem is Fideszként, hanem az Európai Néppárt (éppen felfüggesztett) képviselőiként vannak jelen.

Magyarország összesen 21 mandátummal van jelen, ami 2,8%.

Amikor valaki azt gondolja, hogy Magyarország, ezen belül a kormánypárt meghatározó az európai politikai színtéren, ezeket a számokat érdemes újra megnéznie.

Olyan szempontból viszont meghatározó, hogy mi vagyunk a trójai faló, amelyen keresztül Oroszország befolyása erősödik Európában és például a mi letelepedési kötvényeinkkel érkezett meg és lett a magyar miniszterelnök telekszomszédja (!) az FBI által arab terroristák támogatásáért körözött, Gaith Pharaon.

Illetve Magyarország jelenti a precedenst arra, hogy egy jogtipró, szélsőjobboldali kormánnyal hogyan nem tud mit kezdeni az EU.

Ilyen szempontból a jelentőségünk (miként egy rákos sejté is) sokszorosa a valódi méretünknek.

Amikor bármely külföldön élő magyar Magyarország helyett külföldön adja le a preferenciájának megfelelő helyi pártra a szavazatát, nem tesz tehát a hazája ellenére – hiszen ez NEM egy belpolitikai választás, hiába szokták így kommunikálni. Úgy képzeld ezt el, mintha az EU egy nagy ország lenne és te nem a szülővárosodban, hanem egy másik városban adnád le a szavazatod egy olyan jelöltre, aki téged képvisel.

Persze, matematikailag a te szavazatod lehet, hogy Magyarországon jobban hasznosul(na, ha…), de a nagy dolgok nem ezen fognak eldőlni. Azon fognak a nagy dolgok eldőlni, hogy te felelősséged teljes tudatában, tudatosan döntő és szavazó európai állampolgárként szavazol és élsz-e.

Mert most európai állampolgárként adsz le szavazatot, nem magyarként!

Bárki is akarja ennek az ellenkezőjét elhitetni veled.

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét