Agrárminiszter: kapacitáskieséssel kell számolni az üzemanyagellátásban – Vagyis….?

Mindenkinek az javasolható, hogy biztos, ami tuti, tankolja tele az autóját. Távol álljon tőlünk a pánikkeltés, de az nem árthat, ha 40-50 liter üzemanyag van a kocsiban. Ugyan Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy „az ország energiaellátása jelen körülmények között biztosított”, de azt is hozzátette, hogy a „Dunai Finomító újraindításakor további karbantartási feladatok merültek fel, emiatt kapacitáskieséssel kell számolni az üzemanyagtermékek vonatkozásában”.

Akkor most mi van-lesz?

Bacsa Györggyel, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatójával és Hazuga Károllyal, a Mol Downstream ügyvezető igazgatójával tárgyalt az Agrárminisztérium – számolt be szombat délelőtt Facebook-posztban Nagy István agrárminiszter. Az agrárminiszter szerint a

„beszélgetésen elhangzottak rávilágítottak arra, hogy az ország energiaellátása jelen körülmények között is biztosított”.

Az indokolatlan hangulatkeltés szükségtelen.

…és…?

Nagy úgy véli, hogy

„az elmúlt hetek eseményei – mint például a Barátság kőolajvezeték megállása – megmutatták: a stratégiai készletek rendelkezésre állása kiemelt jelentőségű”.

Valamint kiemelte, hogy

„az eddig felszabadított készletek visszatöltése elengedhetetlen, hiszen többek között ezzel biztosítható Magyarország üzemanyagellátása”.

A Mol ezen kötelezettségeinek is maradéktalanul eleget tesz és arról is téjékoztatást adtak, hogy lezárult a Dunai Finomító ütemezett nagyleállása,

de az újraindításakor további karbantartási feladatok merültek fel, ami miatt kapacitáskieséssel kell számolni az üzemanyagtermékek vonatkozásában

– írta a posztban az agrárminiszter.

Magyarra fordítva….

A fentiek alapján bármi megtörténhet, hiszen ki gondolta volna csütörtökön, hogy péntektől 500 kisebb benzinkút és az ott vásárlók üzemanyag nélkül maradnak. Azt gondolom, hogy Nagy miniszter nem mondott mást, mint, hogy nem tudja, vagy nem akarja konkretizálni, hogy mit hoz a jövő. Ezek után döntsön ki-ki maga, hogy mit tesz.