Így néz ki a csípése!

Az ágyi poloska csípése apró és kerekded, kiemelkedik a bőr felületéből. Gyakran előfordul az is, hogy a csípés kipirosodik, megduzzad és viszketés is jelentkezhet. Egyéb rovarcsípésekkel ellentétben az ágyi poloska csípésének helye nem mindig lesz azonnal észrevehető! Akár még az is előfordulhat, hogy csak egy-két hét elteltével vesszük észre, hogy megcsípett az ágyi poloska. Általában nem egy-egy csípés van elszórva a bőrön, hanem több is található egy kisebb területen, ezért az ágyi poloska csípése könnyen összetéveszthető allergiás reakció vagy fertőző betegség okozta kiütéssel.


Ölni tud a poloska csókja!

Hallottál már a csókolózó bogárról? Ennek a poloskának a csípése nagyon súlyos betegségeket, akár halált is okozhat. Nézd csak!

Gepostet von EgészségKalauz am Dienstag, 6. Juni 2017

Mivel az ágyi poloska csípését nem mindig tudjuk egyértelműen „diagnosztizálni”, érdemes egyéb jelekre is figyelni, melyek az élősködők jelenlétére utalnak. Ezek közé tartozik például a kellemetlen, szokatlan édeskés szag (mely tulajdonképpen az ágyi poloska váladéka), az esetlegesen elpusztult ágyi poloskák, valamint a poloskák ürüléke, mely apró, sötét, vöröses pöttyökként látható például az ágyneműn, lepedőn. Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy az ágyi poloska hosszú ideig, akár hónapokig képes életben maradni táplálék nélkül is, így akkor is érdemes megtenni a szükséges lépéseket, ha csípéseket még nem fedeztünk fel magunkon, ám az ágyi poloskára utaló egyéb jeleket igen.

(forrás:EgészségKalauz)

Kapcsolódó

Tarthatatlan állapot: ágyi poloskával fertőzött a Központi Baleseti Ambulancia

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét