Érthetetlen gyilkosság, agyonszúrták az emberbarát milliárdost

Szörnyű tragédia történt, meggyilkolták Egyesült Királyság egyik leggazdagabb és egyben közismerten emberbarát milliárdosát.  Sir Richard Suttont (83) szerdán este 21 óra 15 perckor nyilvánították holtnak a dorseti Gillingham közelében lévő kastélyában. A 60-as éveiben járó nőt akit a feleségének hisznek, szintén leszúrták, ő kritikus állapotban van jelenleg is.  

Az üzletember és családja vagyonát 301 millió fontra becsülik

A rendőrség gyorsan lekapcsolt a gyilkosság gyanújával egy 34 éves, gillinghami férfit, akit miután gépjárműellenőrzéskor őrizetbe vettek, azonnal kórházba kellett szállítani, mert a teste tele volt rengeteg felületi sérüléssel amelyek egyike sem volt önmagában életveszélyes.  A dorseti rendőrség közölte, hogy a letartóztatott férfit és az áldozatokat ismerték egymást, adta hírül a BBC.

Sir Richard, a tavalyi Sunday Times Rich Lista 435. helyét foglalta el kedvelt szállodái sorával. A bárónak kiterjedt ingatlan- és gazdálkodási portfóliója volt, beleértve a Sheraton Grand London Park Lane és a Mayfair-i Athenaeum Hotel tulajdonjogát.

Egy valódi emberbarátot öltek meg

A milliárdos üzletember cégének,  nyilatkozata szerint a munkatársakat

„Mélyen elszomorította és megsemmisítette a hirtelen és értelmetlen halál. Sir Richard gondoskodó, nagylelkű és meleg családapa volt, aki valóban a tágabb családja részének tekintette azokat, akik nála dolgoztak.”

Hozzátette, hogy

Sir Richard szenvedélyesen elkötelezett ember volt mind a cége, mind az emberei iránt, de ugyanakkor a legmagasabb minőséget és színvonalat követelte  cégeiben  az ott dolgozóktól .A veszteséget, amit hiánya jelent  mindenki érezni fogja a cégen belül.”

milliárdos

FRISS HÍREINK!>>>>

A barát is megnyilatkozott

Simon Hoare észak-dorseti konzervatív képviselő,  az áldozat barátja, azt mondta mélyen megrendülve:

„Ismertem, furcsa módon, még képviselői korom előtt ismertem, mivel a cégem sok évvel ezelőtt sok munkát végzett a birtokáért” – mondta. Elbűvölő ember volt, nagyon jó humorérzéke volt, politikailag megfontolt és zseniális döntéseket hozott. Ha egy vidéki úriember képét akarom felidézni, mindíg ő jelenik meg a szemeim előtt.”

A helyi rendőrség közölte, szerdán 19: 30-kor kapta az első jelzést, hogy a milliárdos lakhelyén valami furcsa, és nem természetes dolog történik.  Simon Inspx, a dorseti rendőrség fő nyomozója  azt mondta, hogy a munkatársai mindenkit felhívnak, aki gyanús dolgot láthatott vagy hallhatott.

„Ebben a rendkívül nehéz időszakban,  speciálisan kiképzett tisztek támogatják a családot” – mondta.

 

milliárdos

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük