Ahogy mi válságolunk, nem válságol úgy senki!

Negyedik éve félévenként hosszabbítják az ú.n. “tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”, legközelebb szept. 7-től.

Az ilyen válsághelyzet jogot ad

pl. arra, hogy a honvédség fegyvert használjon a helyzet kezelésére, korlátozzák a nyilvános intézmények (gondolom, a média idetartozik) működését, egyébként építési tilalom alá tartozó területen nemzetbiztonsági céllal építkezzenek, igénybe vegyék az önkormányzatok, állami, önkormányzati vállalatok tulajdonát, beléphessenek és tartózkodjanak magánlakásokban.

Nem napi 500, hanem 3-4 ember

A törvény szerint a hosszabbítást csak a migráció meghatározott számhatárait átlépve szabadna elrendelni: ha havi átlagban napi 500-an kérnének oltalmat, vagy a tranzitzónában volnának naponta 1000-en. A kormány fütyül a saját törvényére is, a tavalyi első félévi adatok szerint pl. nem napi 500, hanem 3-4 ember adott be kérelmet, tavaly év végén (ekkor adtak adatot) a tranzitzónában nem 1000-en, hanem 150-en vártak ügyük elbírálására.

Akkor meg minek?

Nyugi, lőni nem fognak, az sem valószínű, hogy pl. a Margitszigeten erődöt építenének, az önkormányzatok tulajdonának jelentős részét enélkül is elvették, a média nagyját rendkívüli helyzet híján is bekebelezték. Azt sem hinném, hogy olthatatlan vágy fűti őket a lakásomban való tartózkodásra, nem is ajánlanám, nincs légkondi.

Épp csak beszorult a lábuk a saját csapdájukba

Annyit migránsoztak, hogy most már nemigen vallhatják be ország-világ előtt, hogy nálunk nincs tömeges bevándorlás. Önkormányzati választás előtt pláne nem, hiszen ez volna a legértékesebb kártyájuk a pakliban. Így aztán hosszabbítanak..

Most akkor vagy így lesz az idejük végeztéig,

vagy majd a választás után kiáll a miniszterelnök, és melldöngetések közepette jelenti nemzetének: sikerült kiűznie az összes betolakodót! Mi az neki a szovjet hadsereg kikergetéséhez képest! Innentől egyedül neki kell a válságokról gondoskodnia. Tömegesen.

Egy hozzászólás itt: “Ahogy mi válságolunk, nem válságol úgy senki!

 • 2019.09.02 - 11:34
  Közvetlen hivatkozás

  Nem jó a felvezető térkép felirata!
  “Válsághelyzet súlytotta övezet” – helyesírási hibás!
  Ilyen ige, aminek múltidejű tárgyas ragozása: ‘súlytotta’ – nincs!
  Mi ennek a jelenidejű harmadik személyű alakja? ‘Súlyt’? ‘Ő súlyt’?
  Ugye, hogy ilyen ige nincs?!
  A helyes alak: ‘sújt’. Szinonimája: ‘üt’, ‘ver’.
  Tehát a térképen a helyes alak: ‘sújtotta’

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük