Ahol a gitár jó kezekben van – őszi LOTS Music koncertek

A blues-rock zenekarokat bemutató LOTS Music őszi kínálatában most hét kiváló előadót ajánlunk, akik közül többen már közönség kedvencként térnek vissza Budapestre.

Henrik Freischlader Band és Ben Poole

Dupla lemezbemutató koncert, csak Budapesten! A napokban jelenik meg a hazánkban is nagy ismertségnek örvendő Henrik Freischlader friss albuma, a Hands On The Puzzle, melynek dalait az A38 Hajón is bemutatja majd a német gitáros. Nem kis szerencsénkre jó barátja, Ben Poole zenekara is csatlakozik az estéhez, hiszen a fiatal angol zenész is épp új lemezével turnézik, és a két útvonal nálunk metszi egymást.

Kihagyhatatlan estének ígérkezik tehát a hazai gitár/blues/rock zenék kedvelőinek a LOTS Music őszi idénynyitó koncertje, melyen legújabb zenei utazását osztja meg velünk Henrik Freischlader és új felállású zenekara. A friss album blues keretéből kikacsintgató (akár soul vagy jazz-fusion) dalaival is remekül nyomon követhetjük az autodidakta „blues polihisztor” zenei fejlődését, és a nagy példaképek hatásai mellett saját stílusának előtérbe kerülését is. Napjaink egyik legjobb blues-rock gitárosáról beszélünk.

Szeptember 12., szerda – 19:45
Budapest, A38 Hajó

További részletek itt.

Josh Smith

Az amerikai blues gitáros tavaly őszi fantasztikus koncertje után visszatér hozzánk triójával, de már új lemezével a tarsolyában! Karrierjének eddigi legváltozatosabb és talán legjobb albuma, az augusztusban megjelent Burn To Grow című lemez dalait is bemutatja szeptember 18-án. A Magyarországon is egyre többek által ismert kiváló muzsikust (Joe Bonamassa egyik nagy kedvencét), hazájában a legjobbak között tartják számon. Limitált ülőhelyek is foglalhatók!

Szeptember 18., kedd – 20:30
Budapest, Muzikum Klub

További részletek itt.

Ben Granfelt

Ben Granfelt már számos alkalommal bizonyított a hazai közönségnek, hiszen visszatérő vendége az évről évre Budapesten megrendezett Nemzetközi Gary Moore Emlékestnek és saját zenekarával is fellépett már Magyarországon. A finnek legjobbja szeptember 28-án tér vissza Budapestre, hogy a június 22-én megjelent My Soul To You című új albumának dalait is bemutassa.

Legfőbb zenei iránymutatói David Gilmour, Gary Moore és Jeff Beck, de a nagy elődök hatása mellett mára saját zenei hangja is jól felismerhető a műfaji korlátokat feszegető igényes blues-rock előadónak.

Szeptember 28., péntek – 21:00
Budapest, BackStage Pub

További részletek itt.

Eric Steckel

Még mindig csak húszas éveinek végén jár az amerikai „bluesmetal” gitáros, Eric Steckel, pedig már 15 éve jelen van a zenei életben. Még egészen fiatalon fedezte fel magának a brit blues legenda, John Mayall, és magával is vitte turnéjára, és később a stúdióba is.

Azóta persze számos szólóalbuma is megjelent már, melyek közül idei lemeze azzal is kitűnik, hogy a kivételes tehetségű gitáros ezúttal énekesként is bizonyít, és a Hammond orgona kezelése sem okoz gondot neki. Először lép fel Magyarországon, így a blues/rock gitár szerelmeseinek ez egy kihagyhatatlan estének ígérkezik.

Október 7., vasárnap – 20:30
Budapest, BackStage Pub

További részletek itt.

Layla Zoe

Először látogat hazánkba a kiváló kanadai énekesnő, aki 2006 óta már blues díjak egész sorát zsebelte be, 2016-ban például a European Blues Awards Legjobb Énekesnő címét. Október 5-én jelenik meg Layla Zoe új dupla albuma, Gemini címmel, aminek első korongja az akusztikus blues/folk dalokat, míg a második a dögös blues-rock szerzeményeket tartalmazza majd. Így lesz ez a kétfelvonásos budapesti koncerten is. Limitált ülőhelyek is foglalhatók!

Október 17., szerda – 20:30
Budapest, Muzikum Klub

További részletek itt.

Dan Patlansky

Az Analog Music Hall koncerttermében lép fel a kivételes tehetségű blues-rock gitáros, Dan Patlansky. A kiváló dél-afrikai muzsikust pár éve Joe Satriani vendégeként ismerhette meg a magyar közönség, de azóta már két felejthetetlen saját bulin is gyarapította hazai rajongótáborát. Ezúttal a februárban megjelent Perfection Kills című albumával érkezik Budapestre, hogy még az idei turné vége előtt nekünk is bemutassa új dalait.

November 9., péntek – 21:00
Budapest, Analog Music Hall

További részletek itt.

***

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük