„Ahol Orbán dönti el, mi az álhír, ott Weinstein lehet a nőjogi ombudsman” – vélik a német közszolgálati tévében

A német közszolgálati televízió péntek esti Heute Show című adásban külön részt szenteltek az autokráciák működésének a világjárvány idején, vette észre a Hvg.hu.

Orbán Viktor személye hálás téma a különböző európai államok műsorkészítőinek:

 

A Heute Show, egy amerikai mintára működő esti politikai one-man-show műsorvezetője, Oliver Welke az álhírek magyar büntetőjogi korlátozásáról azt mondta:

„Ahol Orbán dönti el, mi az álhír, ott Weinstein lehet a nőjogi ombudsman.”

Az üres nézőtér előtt felvett műsorban ezután Welke mögött egy montázs jelent meg, ahol Ursula von der Leyen Clarice Starlingként jelenik meg, aki a Bárányok hallgatnak című film FBI-ügynöke volt.

Mellette pedig ott van Orbán Viktor, mint lekötözött, maszkos Hannibal Lecter.

A műsorvezető szerint

„egy luxemburgi nyugdíjas már megmutatta, hogyan kell ezt csinálni. Legfeljebb nem ütött elég nagyot”.

Eközben egy bejátszáson Jean-Claude Juncker látható, ahogy finoman megpofozza a magyar miniszterelnököt, miközben “diktátornak” szólítja.

Orbánt a műsorban “illusztris társaságban” említették,

hiszen Peking propaganda-hadjáratáról van szó, amelynek során a kínai diplomaták igyekeznek a megfelelő szóhasználatra kötelezni külföldi országokat és a műsorban még Törökország kap kiemelt szerepet, ahol a koronavírus elleni védekezés jegyében sokan amnesztiát kaptak: piti bűnözők, miközben a politikai foglyok és bebörtönözött újságírók maradnak rács mögött.

Megérkezett a Kovács-válasz, amúgy magyarosan….

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton azt javasolta a német ZDF szerkesztőségének:

“Péntek este a már múltkor is emlegetett, német balliberális, magát közszolgálatinak valló ZDF-csatorna Heute Show című adásábán Orbán Viktor miniszterelnököt Hannibal Lecterként ábrázolták.

Ezek a megnyilvánulások rendkívül szánalmasak és mutatják, hogy milyen is a haladó-független-objektív-minőségi sajtó egyes nyugati országokban.

Egy dolgot javasolnék a ZDF szerkesztőségének: ha legközelebb szörnyeket kívánnak bemutatni, nézzenek szét saját országukban, akad(t) jó pár…”

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük