Vigyázz Amerika! – Akár választási hét is lehet a november 3-i elnökválasztás napjából

A november 3-i elnökválasztás napjából akár választási hét is lehet – jelentette ki Jocelyn Benson, Michigan demokrata párti államtitkára az amerikai elnökválasztásról adott interjújában az NBC televízióban vasárnap.

Michigan készülődik

Jocelyn Benson kijelentette: arra kell felkészülni, hogy a választási eredmények nem születnek meg november 3-án, ezek összeszámlálása akár egy hétig is elhúzódhat.
“A lényeg az, hogy a választás éjszakáján nem tudunk majd összeszámolni minden voksot, és nem lesz meg a teljes végeredmény. Ezzel már tisztában vagyunk” – fogalmazott  a szenátor.
Hozzáfűzte: felkérték a helyi törvényhozást, hogy változtasson a vonatkozó törvényeken, lehetővé téve a jobb felkészülést a választásra és a voksok gyorsabb összesítését. Nem fejtette ki azonban, hogy milyen konkrét jogszabály-módosításokra lenne szükség.

Hírhullám>>>>>>>>>>>>

Mindennél fontosabb a pontosság

A demokrata párti politikus leszögezte: az idei elnökválasztás legfontosabb tényezője a pontosság.
“Néhány plusznapot vesz igénybe, hogy biztosítsuk a szavazatok teljes körű és pontos megszámlálását” – mondta. A folyamat teljes átláthatóságát ígérte: “minden egyes állampolgár pontosan tudni fogja, hol tartunk a voksok számlálásában”. Hozzáfűzte, hogy az államban megnövelték a szavazatszámlálási berendezések kapacitását.
A televízió műsorvezetőjének azon felvetésére, vajon aggódik-e, hogy valamelyik elnökjelölt túl korán kiáltja ki magát győztesnek a választás éjszakáján, a demokrata párti politikus igennel válaszolt.
“Számomra ez újabb példája lenne a félreinformálásnak vagy a hamis információknak, amit a mostani választási ciklus idején már többféle módon és több platformon láttunk. A félreinformálást mi az igazsággal és a pontossággal egyensúlyozzuk majd ki” – fogalmazott.
Jocelyn Benson azt mondta: Michigan államban a választók minden körzetben szavazhatnak levélben és személyesen is. Megjegyezte, hogy személyesen vette fel a kapcsolatot az állami postaszolgálat (USPS) vezetőjével, Louis DeJoy-jal és a michigani postai vezetőkkel a voksolás zavartalan lebonyolítása érdekében.

elnökválasztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük