"Na, ki az, aki a még a Fidesznél is szánalmasabb? A Fidelitas!" - Városi Kurír

Sorting by

×

“Na, ki az, aki a még a Fidesznél is szánalmasabb? A Fidelitas!”

A Fidesz “gyerekszervezete”, a Fidelitas a héten többször is hallatott magáról és nem pozitív értelemben. Rámentek a kertészkedés témakörre, először méhlegelőt kaszáltak le a fővárosban, mert gaznak vélték, a hétvégén pedig cserepes virágot hurcibáltak a Lánchíd budai hídfőjéhez. Mindkét demostrációval Karácsony Gergelybe szándékoztak belerúgni, de öngól lett belőle.

Hirdetés

Na, ki az, aki a még a Fidesznél is szánalmasabb? A Fidelitas

tette fel az eldöntendő kérdés Karácsony Gergely főpolgármester.

Megjött a heti rendes Fidelitas-bohózat, ezúttal a Lánchídhoz mentek akciózni. Nehéz mit hozzátenni – talán csak 4 dolgot:

 • Kábé százszor elmondtuk, a Főkert, a kollégáim is, én is: természetesen a Lánchíd felújítása végén újra lesz virágágyás a Clark Ádám téren, szebb, mint valaha. Vajon melyik szót nem értik?
 • Hiába nosztalgiázik Dömötör államtitkár, vörös csillag nem lesz a virágágyásban, bocsika.

varosikurir lanchid

 • Egyszerre autósüldözésről hadoválni és virágágyást követelni azért jó nagy ostobaság, mert ez az átmeneti megoldás éppen az autósforgalom zavartalansága miatt vált szükségessé. Pont úgy, ahogyan a fonódó villamos építésekor Tarlós idején, pont azoknak a terveknek megfelelően, amelyek a fideszes városvezetés idején születték. (Ez látható a képen.) Annyi a különbség, hogy ők nem újították fel a Lánchidat tíz év alatt se, mi pedig felújítjuk. Oszt jónapot.
 • És tényleg, menjenek már el a fidelitaszosok a Főkert által felajánlott gyorstalpalóra, mert nagyon nem megy nekik a kertészkedés. A múltkori természetpusztítás után most kiteszik szegény növényeket a tűző napra az aszfaltra. Csak remélni merem, hogy mostantól minden nap kimennek szépen és meglocsolják azokat a növényeket. Vagy ezt is nekünk kell csinálni helyettük?

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője rátapintott a lényegere!

Karácsony posztjához sokan hozzászóltak, köztük a Fidesz Karácsony-felelőse is, Ő nem a témát akarta körül járni, inkább nyelvtani-stilisztaki szempontból kekeckedett:

“Egy miniszterelnökhöz méltó Facebook posztot láthatunk ismét! Választékos szóhasználattal és kiváló helyesírással!”

varosikurir dd

… és a kaszálós-méhlegelős fiaskó…

Oké, hogy párttalpasok, oké, hogy fiatalon elhiszik, hogy amit mondanak nekik az “okosok”, az megkérdőjelezhetetlen, oké, hogy a fárasztó gondolkodás, kétkedés és érvelés helyett a tespedt talpnyalást választják, de, hogy mindezt “közösségi munka” címszóval hirdessék, ez tényleg ciki. Fidelitas-agy, ha eldurran….

„Budapest baloldali vezetői a közterület gondozására is alkalmatlanok. A parlagon hagyott területeket elnevezték méhlegelőnek, amiket az emberek felháborodása ellenére nem számolnak fel. Úgy döntöttünk, hogy a magasra nőtt gaz-erdőt közösségileg lekaszáljuk!”

Ezt írta a Fidelitas a poszthoz, ami „közösségi munkájukról” számol be

Csakhogy – ahogy a kommentekben is felhívják rá a figyelmüket -, szó sincs arról, hogy parlagon hagyott területről lett volna szó. A Vadvirágos Budapest program a Fővárosi Önkormányzat és a Főkert szakmai alapú koncepciója. A leírásban a magasra hagyott gyepfelületről ezt írják:

„…a gyepfelületek intenzív, évenként szokásos 5-7 alkalommal történő teljes lekaszálása helyett a parkokban olyan foltokat jelölünk ki, ahol 1-3 kaszálást megtartva a vadvirágoknak van ideje kifejlődni, virágozni, magot érlelni, terjedni. A vadvirágok és a kevésbé bolygatott zöldfelületek élő- és táplálkozó helyet biztosítanak a rovarvilág számára, melyek egyúttal az énekesmadarak számára jelentenek táplálékot. A magasabbra engedett gyepek több harmatot, vizet kötnek meg, ezáltal pozitívan hatnak a talajvízháztartásra, az ilyen felületek kevésbé száradnak ki aszályos időszakban.”

A következő bekezdésben pedig a programleírás is elismeri, hogy a kezdeti időszakban nem szép látványt nyújt ez, az úgynevezett extenzív kezelés.

„Egy igazán szép képet mutató, tarka virágos, diverz élővilágú rét kialakulása lassú, több éves folyamat, ezért a programba bevont területek nem feltétlenül lesznek „látványosak” az idei évben (vagy akár jövőre), hiszen az eddig ott folytatott sorozatos kaszálás hatásait maguk mögött kell hagyják.”

Mindenből elégtelen, leülhetnek!

Ezt az időt sikerült most a Fidelitasos önkénteseknek kitolniuk még egy kis idővel, ráadásul épp a legnagyobb szárazság idején, amikor hajlamos a levágott fű a kiszáradásra.

Forrás

Kapcsolódó

 

fidelitas

Hirdetés
átver

6 hozzászólás

 • Visszajelzés: Térkövet a Hortobágyra! – Avagy: Krisztinával Felcsúton - Városi Kurír

 • 2021.07.04 - 20:01
  Közvetlen hivatkozás

  Sok gond volt már eddig is a Fidelitas-sal, nekem ott verték ki a biztosítékot, amikor STOP Soros matricát tűztek ki a pesti házak falára, és emlékezetem szerint Hollik meg egy ex sárga csillagos házra tette fel,nem tudom milyen fiatalok ezek, hogy történelmi ismeretek nélkül csak úgy rögtönözve matricákat gyártanak és neki lódulva ragasztják a házakra.Akik ilyen korúak voltak rendszerváltozáskor, nem ilyen társadalmi tartalmat vártak, terveztek, szégyen ez az országra nézve, hogy egy aljas eszközt, a gyűlöletet dobják be vírusként, ez magyar jelleg lett, nagy szégyen.

  Válasz
 • 2021.07.04 - 20:24
  Közvetlen hivatkozás

  Szánalmas ki csürhe, OV jobb kis kezei, de olyanok is primitiv tanulatlan prolik mint Viktor atya a cigánybáró

  Válasz
 • 2021.07.04 - 23:40
  Közvetlen hivatkozás

  Nézzük meg a fidesz vezérkart. Van köztük valamirevaló, valamihez értő ember? Úgy álltak össze harminc évvel ezelőtt, mint a zsírtalan tészta. Nem volt szempont, hogy értsen bárki bármihez is. Azóta se pótolták. Nézzük meg kósa louit, rezsi sziszit,dajcstompit, vagy a többi léhűtőt. De ők nem is azért vannak, hogy szakértsenek bármiben is, miután itt egyszemélyes kormányzás folyik, bőven elég, ha ügyesen bólogatnak, ha a gazdi csettint. Teszik ezt nem kevés pénzért. Egzisztenciálisan egytől egyig orbántól függenek. A fiatal fideszes gyerekeknek még annyi eszük sincs, mint egy marék molylepkének. Ezt már bizonyították többször is. Ez a fajta sose kerüljön hatalomra, mert ezek még orbán kivénhedt komcsikból álló bandáján is túl tennének, pedig ők a 12 évük alatt óriási károkat okoztak az országnak. Ebben az esetben, mikor a hülye gyerekeknek fűkasza került a kezükbe, az idiotizmus egyesült a buzgósággal, ez is nagy károkat tud okozni.

  Válasz
 • Visszajelzés: ÚJNÉPSZABADSÁG

 • Visszajelzés: Újpesti "dézsa-vihar" mégis kinek szárad a borostyán - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.