Aki ebből nem érti meg az Orbán-szándékot a konzultációs cuccal kapcsolatban, az semmiből! - Add tovább, hátha eléri a megcélzottakat! - Városi Kurír

Sorting by

×

Aki ebből nem érti meg az Orbán-szándékot a konzultációs cuccal kapcsolatban, az semmiből! – Add tovább, hátha eléri a megcélzottakat!

Sokan vannak, akiknek egyértelmű, hogy egy-egy jól irányzott kérdéssel maximálisan befolyásolni lehet a válaszadót, hogy a kérdést feltevő szájíze szerint feleljen. Nem ördöglakat ez, amivel a regnáló folyamatos él -visszaél- a nemzeti konzultációk során. Ám még mindig vannak olyanok is szép számmal, akik meg vannak tiszelve attól, hogy a szeretett vezetőjük baromi kíváncsi a véleményükre és azért kérdezi Őket, mert aszerint akar cselekedni népe üdvéért, ahogy azt a választói akarják. Neki szól az alábbi példa.

Hirdetés

Aki ebből nem érti, mi a stájsz, az….

“Amikor a Messengeren megjelent az öt emoji, akkor rájöttem, hogy azt milyen jól lehet értékelésre használni. Így az oda feltöltött képeket, videókat minden tag véleményezni tudja, és azonnal összesítve lesz, és átlagolni is lehet. Jó móka, mert végtelenül egyszerű, mindenki által érthető metódus… Aztán persze gyorsan inkább dedós lesz nekik” – írta közösségi oldalán Balatoni József, -vagy aki így jobban ismeri Jocó bácsi- akinek becsületes szakmája: tanár.

“Akkor még nem tudtam, hogy én igazából nem is játszom ezekkel a jelekkel (de), hanem nagyon komoly (nem) konzultációt végzek…

Amúgy meg tanárként a kérdezéstechnika nagyon fontos, az ember megtanul jól kérdezni, akár úgy, hogy az irányított legyen…

Az alap kérdés: osztályozzam-e a dolgozatot?

Erre a válasz abszolút az övék, mert akinek jól sikerült, ő igent mond, akinek rosszul, az nemet. Így kijön a valóság.

De kérdezhetem úgy is: akartok egyest kapni?

A válasz teljesen egyértelműen nem lesz. Szóval az van, amit én akarok, nem kell javítani.

De akár így is feltehetem: akartok ötöst kapni?

Nah, erre hatalmas és elsöprő igen lesz a válasz. Én meg örülök, mert önként akarták, ők akarták. És hogy van, aki egyest kap? Igen. És hogy én nem mondtam, hogy nem csak ötöst lehet kapni? Nem. De azt sem, hogy igen. Akinek meg nem tetszik, így járt, hisz igennel szavazott… Arról nem is beszélve, hogy a kettes, hármas, négyes lehetősége továbbra is benne van. Kimondatlanul is.

Tényleg nem mindegy, hogyan kérdezünk

Mert van olyan diák, aki visszakérdez, hogy egyest is lehet-e kapni. Mert ő gondolkodik. A többi pedig nem, mert megy a kérdésben rejlő válasz felé.

És én ilyenkor megtanítom, hogy ne menjen!

Kérdezzen, gondolkodjon, mérlegeljen, akkor is, ha senki más nem teszi. Mert ez a legjobb és legtöbb, amit tehet… A többi csak illúzió.Ez a pedagógia. Ez is az.”

Ilyen egyszerű ez, kérem szépen!

Kapcsolódó

 

konzultáció

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Aki ebből nem érti meg az Orbán-szándékot a konzultációs cuccal kapcsolatban, az semmiből! – Add tovább, hátha eléri a megcélzottakat!

  • 2021.07.09 - 16:14
    Közvetlen hivatkozás

    OV nem más mint egy beteg szektafönök, aki az embereket cigány módon manipulálja, aki erre hajlamos ( alacsony IQ sok) az meg is eszi azt a sok baromságot egy hataloméhes muzsikustól

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.