Aki jó magyar, megveszi a hazai kistermelőtől a csoffadt cuccot! – Rácz Zsófia közszolga szerint a világ…..

Látott már olyat, hogy valaki a mai zöldség- gyümölcs árak mellett azért megy ki a piacra, hogy elsőként tülekedhesse át magát a szebbnél szebb árút kínáló kofákon egészen addig, amíg eljut egy deklaráltan magyar kistermelőhöz, aki a kicsit ütődött, kicsit nem túl friss, de garantáltan “hátranyilazós” maradékát megszerezze? Nem hiszem, hogy sokan válaszolnának igennel.

Kicsi, csoffadt, de a miénk?

Arról nem szól a fáma, hogy a tanulóként fiatalokért felelős helyettes államtitkárrá tett hölgy mennyit jár bevásárolni és olyankor mit tesz a kosarába, de nem gondolom, hogy sok háziasszony fogadja majd meg az életviteli tanácsait, amiket A Vadászati kiállításon osztott meg a közzel.

„A fenntarthatóság a fiatalok szívügye, fontos ugyanakkor, hogy az ember ne csak beszéljen róla, hanem tegyen is a bolygóért, például zárja el a csapot, gyűjtse szelektíven a hulladékot és vegye meg a nem teljesen hibátlan árut is a termelőktől”

– mondta Rácz Zsófia vasárnap. Szerinte az ember sokszor azt érzi, hogy túl kicsi ahhoz, hogy globális változásokat érjen el.

„Pedig nem kell egyik napról a másikra megváltani a világot, különböző felelősségi szintek figyelhetők meg a fenntartható életmódban is”

– tette hozzá a fiatalokért felelős helyettes államtitkár. Rácz kiemelte, hogyha

lecseréli valaki a műanyag fogkeféjét bambuszra, vagy a műanyag szívószálat szilikonra, már ezzel motiválni tudja a családját és ha ezek a hatások összeadódnak már érzékelhető hatással lesz.

Mindez lefordítva a hétköznap betartandókra….

„Azokkal az egyszerű lépésekkel is tehetünk valamit a bolygóért, ha 10 perccel kevesebbet zuhanyzunk, lekapcsoljuk magunk után a villanyt, nem hagyjuk a töltőket bedugva, kevesebb húst fogyasztunk”

– sorolta. Rácz kiemelte

a használt ruhák vásárlásának fontosságát is, de az is a fenntarthatóság egyik fontos lépése lehet, ha másnak adjuk a már nem használt ruháinkat.

Véleménye szerint sok esetben a környezettudatos fiatalok tudják inspirálni az idősebb generációkat. Rácz szerint az volna kívánatos, ha

nem a szokások, hanem jó szokások rabjaié lennénk.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

 

Aki jó magyar, megveszi a hazai kistermelőtől a csoffadt cuccot! - Rácz Zsófia közszolga szerint a világ.....

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.