Aki magyar, gyerekkorában tanuljon meg páleszt főzni! – A NAT újabb csodái…..

Miután az Orbán-kormány 2010-ben egyik első intézkedésével legalizálta az otthoni pálinkafőzést, nem csoda, ha a NAT bevette a mindenképpen oktatandók közé, nehogy a gyerek lemaradjon valami igazán magyar sajátosságról.

Úgyis olyan kevés az alkesz nálunk!

Aki ősszel suliba megy, az a kormány elévülhetetlen dicsőségének számító ingyenesen -ilyen persze nincs, hisz minden pénzbe kerül, csak ezt mindannyiunk adójából fizetjük- tukmált egyetlen tankönyvből kötelező jelleggel ellesheti a pálinkafőzés csínját-bínját, akkor mint “családi program” is beleillik a kormányelképzelésbe.

A pálinkafőzés tanulmányozása videofilm segítségével, a folyamat értelmezése

– bekerült az új Nemzeti alaptantervbe, amire a 444 egyik olvasója hívta fel a figyelmet.

Rab László közösségi oldalán jegyezte meg:

ezek most betették a 7-8. osztalyos tanrendbe a pálinkafőzést, hátha az egymillió nagyivóból több lesz. Egy régi nepszabis videóban foglalkoztunk vele, azt hittük, hogy vicc, de nem az.

A desztilláció bemutatásához javasolják a pálinkafőzős mozizást

7-8. osztályosok kémiaóráján jöhet majd elő a téma a kerettanterv szerint. Azaz bőven 18 évesnél fiatalabb gyerekek ismerkedhetnek meg a pálinkafőzés rejtelmeivel. A kémiai kerettantervet azzal vezetik fel, hogy az

„oktatás minden szakaszában törekedni kell az élményszerűségre, a tanulók számára releváns és érdekes problémák kémiai vonatkozásainak bemutatására, a gyakorlatban használható tudás elsajátításának fontosságára”.

A 444.hu videója a témában:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük