Aki nem a megfelelő feneket nyalja, az Orbániában sok jóra nem számíthat

Napjaink Magyarországán a fortélyos félelem uralkodik, ahol az “átlagemberek” úgy félnek egy fideszes országgyűlési képviselőtől, mint a tűztől. Olyan országban élünk, ahol az önkény uralkodik a jog felett, aki nem a megfelelő feneket nyalja, az sok jóra nem számíthat.

Egy országot nem a kipattant, hanem az eltitkolt panamák mocskolnak be.”

/Bibó István: A magyar demokrácia válsága/

Az előttünk álló időszak nagy -és ma még megválaszolatlan- kérdése,

meddig tűri a nép a kiszolgáltatottságot, mikor mondják az uraiknak eddig és ne tovább? Vajon meddig élhetünk a hazugságok hálójában, mikor jön rá a napjainkban még gondolkodás nélkül Orbánt támogatók többsége, átverték, kihasználták őket , csak ahhoz kellettek, hogy egy szűk macsó kört hatalomra juttassanak, akik a politika uralását saját maguk, családjaik jólétének, fejedelmi életmódjának megteremtésére fordítják.

Így jöhetett létre egy gátlásoktól mentes, pénzéhes, korrupt, urizáló, a politikából meggazdagodott elit

Úgy élnek mint a dzsentrik, furcsa, számunkra “megfejhetetlen” csatornákon szipkázzák ki a közpénzt, a magánszámlákra. A magyar polip működését jól sejtetik a pucér fenekét a nyilvánosság elé táró győri polgármester körüli, igencsak kétesnek látszó ügyletek is. Természetesen nem csak a nyugati határ mentén, hanem az ország valamennyi megyéjében így működik a rendszer. Egy szűk politikai és gazdasági elit kezében és zsebében összpontosul minden, a körön kívülieknek felkoppan az álluk, ha nem alázkodnak meg a Fidesz helytartói előtt. A városi legendák szerint némi készpénzzel, -100 milliónál kezdődik a komolynak vehető biznisz mondják a sarki talponállóban- a siker is biztosabb.

Egykoron még 10 -, később 20 százalékról szóltak a városi legendák,

amelyet a megfelelő zsebbe “illik” dugni. Sokak szerint a második, majd a harmadik Orbán kormány idején, radikálisan nőtt az alkotmányosnak becézett összeg nagysága. Emlékszünk, az un. Voldemort ügyben már 90 százalékról szólt a fáma. Hallani számos pletykát arról, hogy a hatalom csúcsán állók nem piszkítják pénzzel a kezüket, a nekik “járó” százalék ,intézőiken, strómanjaikon keresztül jut el, arra a számlára,– akár több áttételen keresztül –ahol a pénz biztonságban lehet.

Így kaphatunk síró, vagy netán nevetőgörcsöt

akkor, amikor egy -egy fideszes politikus vagyonnyilatkozatát megnézzük. Többségük, talán még -papíron, mert az mindent elbír–a templom egerénél is szegényebb. Sokan vélekednek úgy, hogy a személyes adatokon kívül talán semmi sem igaz abból, amit hitelesnek ismert el aláírásával a bevallást készítő. Láthatjuk, hogy egyes fideszes potentátoknak milyen ügyes üzletasszony a neje, dől a lóvé a sikeres üzletekből.Ugye az eszünkbe sem juthat, hogy netán a piszkos pénzt, így fehérítik ki? Az ország lakosainak többsége várja, vajon mit hoz Rogán Tóniról napvilágra az “ördög ügyvédje”. Sokan retteghetnek most az Orbán közeli brancsból, vajon kik lehetnek a titokzatos blogíró listáján, s hány piszkos ügyről, mennyi elrejtett milliárdról van tudása. Vajon hányan kezdték el a dugi milliárdjaikat, vagyontárgyaikat a 90 éves nagymama, és más rokonok nevére vetetni.

Úgy élünk, mintha visszamentünk volna a feudalizmusba,

a hűbéri rendszer 21.századi formája működik -ez mondható maffiaállamnak is- a legfőbb hűbérúr kegye ad és vesz. Aki kilóg a sorból, annak befellegzett,legfeljebb közmunkára számíthat, ha kellőképpen megalázkodik a helyi hatalmasságok előtt. A rezsim legfőbb teoretikusa azonban “cáfolta ” a fenti álláspontokat.

“Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. Például minden külföldit, aki termelő beruházást valósít meg, tárt karokkal várunk. Erre mondják azt, hogy „de hát ez maga a korrupció!”. Ez politikai nézőpont, itt valójában a korrupció szó mitikussá tételéről van szó.” / Lánczy András, szazadveg.hu, 2015. december 21 /

Tetszik ugye érteni kedves olvasó?

Itt a törvényesített, legalizált lopás estéről van szó, a közbeszerzések túlárazása az a

“hazai vállalkozói réteg megerősítését szolgálja”.

Hogy nem szakad le az ég , amikor ilyet ki mer valaki jelenteni úgy, hogy utána nem vonultak ezrek az utcára. Lánczi ezért -ugyanott- tévedésnek tartja a maffiaállam kifejezés használatát is, mondván a maffiáról “az ellenfelek fizikai megsemmisítése” jut az eszünkbe. Ilyenre -még?- nem került sor. Azt gondolom, -valószínűleg tudatosan- ferdített az interjúban Lánczi. Ugyanis a maffia -maradjunk a közkeletű értelmezésnél- szervezett “bűnözői” csoportot jelent. Persze további ismérvek is vannak, hangsúlyozom: a lényeg a bűnszövetségről szól. E tekintetben a Magyar Bálint által a köztudatba bevitt fogalom, a mai hazai viszonyokra, ha áttételesen is -szerintem- illik. Azt láthatjuk nap,mint nap, hogy hazánkban egy régi, személyes kapcsolatokra épülő csoport miután megszerezte a törvényhozói hatalmat, és ennek révén -jogszabályok által legalizálva- alapozza meg gazdasági, pénzügyi hatalmát.

A Fidesz-tagság menlevelet is jelent,

a körön belül lévők szabadon -a hűbérúr, a gazda által jóváhagyott keretek között- dézsmálhatják meg a közpénzt, juthatnak óriási vagyonhoz.

Ezért nem foglalkoznak az igazságszolgáltatásra hivatott szervek, a Fideszhez köthető pénzemberek gazdagodásával, nem érdekli őket, hogyan lehet és miből–pár év alatt– a nemzet gázszerelője az ország leggazdagabb embere. Tudja valaki az országban, hogy a Habony nevezetű “nyugdíjas barát” figura, miből él, hisz’ papíron nem a miniszterelnök tanácsadója, így fizetést sem kaphat.

Az elmúlt évek rengeteg -ellenzéki pártok által tett- feljelentésének a többségét nem követte büntető eljárás, az ügyészség minden kényes ügyet időben megállított, elkent. Vajon miért nem vizsgálták például a bűnüldözők, a Quaestor ügy kapcsán, a kormányzati érintettséget, az állami ellenőrző hatóságok -így az MNB- felelősségét? Vajon csak városi legendának tudható be, hogy Tarsoly Csaba letartóztatásával azért vártak több hetet, legyen idő minden kényes szál elvarrására? És még hosszasan lehetne sorolni azokat az eseteket, amelyekben a közpénz lopás gyanúja fennállhatott. Voldemort nagyurat megkaptuk koncként, érjük be vele. Nesze semmi, fogd meg jól.

Azért itt még nem hagyjuk abba

Vajon miért van még mindig szabadlábon a Fidesz Békés megyei volt (?) helytartója, az egykori dinnyekirály, a simlis ügyek szakértője, akinek a karrierje egy 300 fős falucska polgármesteri székéből lódult meg, s jut majd -reményeink szerint- a kóterbe. De ugyanilyen rejtély, miképpen lehet, hogy Polt Péter ügyészsége futni hagyja “miniszter” Flórit, aki a szóbeszéd szerint igencsak sáros lehet a Híd a munka világába programra kapott uniós pénzek köddé válásában. A projekt olyannyira sikeres volt, hogy egyetlen roma ember sem jutott általa munkához, de -hivatalosan- több mint 1,5 milliárd eltűnt, mint szürke szamár a ködben.

A mi Flórink ott díszeleg továbbra is a Fidesz frakcióban, nyomogatja amit éppen kell. Értékes embere lehet a pártnak, hogy számtalan zűrös ügye ellenére még mindig jól él a mi pénzünkből. Ha nem a Fidesz egyik hűséges katonájáról lenne szó, akkor már régen rabkoszton élne. Ehelyett indul a kisebbségi önkormányzati választáson. Lehet, hogy ez a vég kezdete, mert ennyi kétes ügy egy idő után már a Fidesz “díszcigánya” esetében sem lesz védhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük