Nagyon úgy tűnik, aki nem regisztrál, nem kap Covid 19 elleni védőoltást!

A „nagyon úgy tűnik” felvetés annak szól, hogy manapság semmi nem tuti, hiszen egyik percről a másikra megváltoztathat a kormány bármely szereplője egyikük által egyértelműsített információt. Nincs ez máskét az oltásra való regisztrálás kapcsán sem.

Oltás, de hogyan?

Amióta csak lehetséges a kormány oldalán regisztrálni koronavírus elleni védőoltásra, azóta próbálja az ország megérteni, hogy aki nem regisztrál, az kaphat-e oltást. Eddig úgy tűnt, hogy kaphat, de most kaptunk egy hivatalos levelet, ami alapján mégsem írta a 444.hu.

Először arról szólt a kormánykommunikáció,

hogy a regisztráció valamiféle előnyt jelent majd, bár hogy milyen előnyt, azt nem sikerült tisztázni. Minden megszólaló igyekezett ködösíteni, főleg azután, mikor „elterjedt”, hogy adatgyűjtés, folyik az oldalra megadott személyes információk valamiféle kormány-listát gyarapítanak. Az ugyan nem világos, hogy a semmi újat nem közlő adatokra kinek és miért lehet szüksége, de a néplélek már csak ilyen, szeret rettegni.

Rogán Antal kicsit tiszta vize a pohárban….

Egy tévéműsorban kimondta, hogy

aki nem regisztrál, az „hátrébb kerül a sorban”.

A regisztrációt a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezi, ők szerepelnek a Vakcinainfó nevű oldal impresszumában, tehát valószínűsíthető volt, hogy Rogán tudta, hogy mire jó a regisztráció. Logikusnak tűnt, hogy ha valaki „hátrébb kerül a sorban”, az kaphat vakcinát, csak később, mint az, aki regisztrált.

Simicskó szerint….

December 16-án a járvány elleni védekezés sikereiről tartott sajtótájékoztatót a két kormánypárt frakcióvezetője, és a KDNP képviselőcsoportja nevében Simicskó István ott kijelentette, hogy

„nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon”.

Ez már egyértelmű válasznak tűnt, ami megnyugtatott sok olyan embert, aki adatvédelmi aggályok miatt nem akart regisztrálni, hiszen mint korábban megírtuk, egy Fidesz-közeli cégen futnak át az adatok. Ugyanez a cég üzemelteti a választási rendszer szoftverét is.

Amit eddig mondtak, az mégsem úgy van

Most viszont egy olyan levél jutott el a portálhoz, ami alapján egyértelmű, hogy aki nem regisztrál, az nem kap oltást. Az egyik olvasójuk addig írogatott kérdéseket hivataltól hivatalig, míg végül a fővárosi tisztifőorvos helyettesétől választ nem kapott. Ebben világosan benne van, hogy aki nem regisztrál, annak nem jár oltás. A levél szó szerint így hangzik

„A COVID-19 elleni védőoltást igénylők kétféle módon jelezhetik igényüket:

1., Az Ön által is megkapott regisztrációs lap kitöltésével, visszaküldésével, (olvasónk 60 év feletti nyugdíjas, és ők nemcsak online regisztrálhatnak, hanem postai úton kaptak űrlapot is – szerk.)

2., online regisztrációval.

Az állam felé ezek a regisztrációk jelzik, mennyi oltóanyagot szükséges beszerezni, mivel az oltás ÖNKÉNTES.

Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye. Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt. Hivatalosan senkit nem értesítenek, mivel az oltás, ismételten mondom: ÖNKÉNTES.

Amennyiben szeretne oltást kapni, kérem, regisztráljon.

Üdvözlettel:

Dr. Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos.”

Tegye fel a kezét, aki érti…..

Úgy tűnik tehát, hogy miközben egy miniszter és egy kormánypárti frakció vezetője azt hirdeti nyilvánosan, hogy a regisztráció nem feltétele az oltásnak, addig az ország egészségügyi ügyekben illetékes egyik szakmai vezetője magabiztosan állítja, hogy regisztráció nélkül nem lehet oltást kapni.

Forrás

Madrid

One thought on “Nagyon úgy tűnik, aki nem regisztrál, nem kap Covid 19 elleni védőoltást!

  • Szemét fidesz banda, mindenki döntse el maga ,mikor és melyik vakcinát akarja beadatni,(emberi jogok, ami Magyarországon nincs) külföldön minden állampolgárt levélben értesitik a vakcina beadásáról, vagy él ezzel a lehetőséggel vagy sem,, de itt úgyérzem megint választási célokra hsználnák fel az emberek adait, nem bizom ebben a mocskos kormányban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük