Aki segíteni akar, nem beszél, hanem cselekszik!

Szerencsére a csodával határos módon mindenki épp bőrrel úszta meg a thaiföldi drámát. Az eufória közepette arról nem szólt a fáma, hogy egy izraeli cég, a Maxtech volt az, amelyik felderítette a srácok tartózkodási helyét (miután egy hétig senki nem találta őket), majd biztosította a külvilág és a barlang között a távközlést, adattovábbítást és videókapcsolatot.

Kis időre elfeledkeztünk a mindennapokról…

A tragikus barlangtúra június 23-án történt, gyors reagálású külügyérünk július 9-én dagadó mellel jelentette be, hogy Magyarország is felajánlja segítségét. Nem a valóban világhírű magyar barlangi mentőszolgálat tehet a késlekedésről, ők minden bizonnyal azonnal indultak volna. A thaiföldi kormány megköszönte a felajánlást 

hogy a világ szinte valamennyi országából érkezett valamilyen felajánlás, és amennyiben igényt tartanak a magyar segítségre,időben jelzik, hogy a szükséges intézkedéseket megtehessék.

Érdemes a két dátumot figyelni!

Szekely Ferenc közösségi oldalán találtuk az alábbi nyilvános bejegyzést:

“Most, hogy hálistennek túl vagyunk a thaiföldi gyerekek kimentésén, meg lehet említeni egy apróságot, amit korábban nem láttam sehol. Egy izraeli cég, a MAXTECH volt az, amelyik felderítette a srácok tartózkodási helyét (miután egy hétig senki nem találta őket), majd biztosította a külvilág és a barlang között a távközlést, adattovábbítást és videókapcsolatot.

A csapat június 23.-án ereszkedett le a barlangba, és július 2.-án lokalizálta őket két brit búvár, immár az izraeli eszközök segítségével. A hegyektől és természeti akadályoktól blokkolt körzetben kis egységek láncolata (daisy-chain) tette lehetővé a kapcsolat megteremtését és fenntartását.

A cég küldötte június 25.-én indult útnak Thaiföldre,

és vitte magával az eszközöket, amelyek egy aktatáskában elfértek. Eközben mások arról fantáziáltak, hogy a kapcsolatteremtés akár hetekbe is kerülhet.

A MAXTECH bejelentette, hogy gyorsreagálású egységet állít fel, hogy a Föld bármely pontján azonnal kommunikációs segítséget tudjanak nyújtani – feltéve persze, ha erre valaki igényt tart. (Van, aki inkább szomjan hal, csak ne kelljen Izraeltől technológiai segítséget elfogadnia.)”

Forrás

Előzmény

Az első képek a kimentett thai gyerekekről

Frissítve!!! Mindenkit kihoztak a barlangból!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük