Akinek 12 a szerencseszáma

Ha megkérdeznek száz embert, hogy mennyi a szerencseszámuk, kilencvenkilenc a hetest vagy a tizenhármast jelöli meg. Természetesen mindenkinek szíve joga, hogy olyan szerencseszámot válasszon magának, amilyen jólesik. A Hír- Kacsa Farkas Flórián szerencseszámának járt utána!

Csak egy kis számmisztika

Egyáltalán nem feltétel az, hogy a számnak valami köze legyen az illető életének eseményeihez. Ritkán mégis előfordul, hogy az adott szám valóban megjelöli az érintett személy sorsának kereteit. Az ismert politikusok közül jó példával szolgál erre Farkas Flórián, akinek a tizenkettes szám élete szinte minden mozzanatához kapcsolódik. Megkértük, hogy meséljen erről, és ő azonnal kötélnek állt. Mint elmondta, szívesen nyilatkozik bármiről, kivéve a politikát, mert azt legszentebb magánügyének tekinti.

-Tisztelettel köszöntöm, Farkas úr….

-Doktor Farkas, ha szabad kérnem.

-????

-Nyáron felhívott régi kedves barátom, a debreceni rektor, azzal, hogy van nála egy elrontott díszdoktori oklevél, tudom-e használni esetleg. Köszönettel elfogadtam a megtisztelő ajánlatot. A papírra valami Putin volt írva, nem igazi becsületes magyar név, de hát nem mindegy? Várom a kérdéseket.

Farkas
illusztráció. Hír-Kacsa

Kérem, mondja el, mi volt az első esemény, amely megalapozta misztikus kötődését a tizenkettes számhoz.

-December (12. hó!) 12-én délben (12 órakor!) születtem. Erre nyilván nem emlékszem, csak szüleim elbeszéléséből tudom, hogy farfekvéses szülés volt, ezért ballábbal láttam meg először a napvilágot. Kisgyerekkoromból sincsenek személyes emlékeim, a családi legendáriumban őrzött történetek hitelessége pedig enyhén szólva kétséges. Az első tudatosan átélt élményem az volt, hogy tizenkét év alatt végeztem el a nyolc általánost. Amikor húszévesen kiléptem az alma mater kapuján, tudtam, hogy ha ezt a teljesítményt hozom a középiskolában is, akkor bekerülhetek a Guiness Rekordok Könyvébe, de a sors közbeszólt. 26 éves voltam, amikor lehetőségem nyílt rá, hogy bekapcsolódjak a cigány érdekvédelmi mozgalomba. Mivel ez érettségihez volt kötve, a gimnázium második évének első félévében felhagytam a léha rekordhajhászással, és teljes addig megtakarított pénzemet befektetve jeles érettségi bizonyítványt szereztem az Ecseri úti piacon.

A felsőoktatásban is megjelent a tizenkettes szám?

-Összesen tizenkét évig dolgoztam a felsőoktatásban, ebből tizenkettőt a Műegyetemen, ahol elméleti fizikát tanítottam, és ugyancsak tizenkét évig a Bölcsész Karon oktattam perzsa irodalomtörténetet.

Családi vonatkozása is van a számnak

-Június 6-án (tehát 6. hó 6., márpedig 6+6=12!) volt az esküvőnk, ám a szám nem mindig hozott szerencsét: Eredeti tervem az volt, hogy tizenkét feleségem lesz és tizenkét anyától tizenkét gyerekem, de az első kísérletnél feleségem tizenkét akkorát vágott hátsómra a cirokseprű nyelével, hogy a józan ész alapján, amely mindig is vezérelt, felhagytam a további próbálkozással. Az sem lehet véletlen, hogy pontosan tizenkét éve találkoztam utoljára szeretett édesapámmal és nővéremmel.

Térjünk át a politikára.

-Elég, ha annyit mondok, hogy 1998-ban, éppen tizenkét éve léptem a politika porondjára, és 2010 óta, vagyis szintén tizenkét éve lehetek a miniszterelnök úr közvetlen munkatársa. Ezek a számok jövőre sem változnak.

Politikustársai nyilván tudnak az Ön és a tizenkettes szám közötti kapcsolatról. Mit szólnak hozzá?

-Vannak, akik élcelődnek rajta, de ez nem bánt, ellenkezőleg, a felém irányuló általános szeretet, tisztelet és megbecsülés szívet melengető megnyilvánulását érzem benne.

A politikusok közül másnál is észlelt hasonló jelenséget?

-Többeknél is. Németh Szilárdnak például nyolc és fél a szerencseszáma.

Hogyhogy nyolc és fél?

-Azt nem tudom, ha érdekli Önt, kérdezze meg tőle.

Köszönöm a tanácsot, élni fogok vele.

Még ilyet? Önállóan indul a KDNP 2018-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük