Akkor is az MTA akadémikusainak hiszek inkább, mint a Professzorok Batthyány Körének 1 496

Akkor is az MTA akadémikusainak hiszek inkább, mint a Professzorok Batthyány Körének

Emlékeztetek mindenkit arra, amikor az Oktatói Hálózat „Mi lesz veled, értelmiség?” vitasorozatán Chikán Attila, Kónya István és Pete Péter  beszélgettek egymással és a közönséggel. Hozzáértők szólaltak meg, ezt senki sem vitathatja.  Madarász Aladár hozta be igazán a vitába az MNB 250 milliárdos programját, amiből a Matolcsy féle közgazdasági tanokat fogják támogatni, megspékelve a mostani állítólagos gazdaságpolitikai sikerekkel. Szerinte ezzel


„luxusprostit csinálnak a közgazdaságtanból”.

Többen említették a Defacto blogot az Indexen. Amely azért jött létre, hogy sok embernek mutassa be az öndicsérő állítások mögötti valóságot.


A nyilvánosságra hozott, de már elfogadott MTA közgazdaságtudományi Bizottság állásfoglalásáról többek között Mellár Tamás az alábbiakat mondta:

„ Az MNB olyan területre ment át, amire szerintem nem lett volna jogosítványa..Tehát, a Magyar nemzeti banknak nincsen beleszólása abba, hogy milyen legyen az oktatás, a felsőoktatás, a közgazdászképzés és hát tulajdonképpen tevőlegesen részt vett ebben, hiszen doktoranduszképzést indított el, Budapesten és Pécsett is, és ez tulajdonképpen egy olyanfajta tevékenység amelyikre nincsen felhatalmazása, hiszen nincs meg az a tudományos, szakmai háttere, ami megvan az egyetemeken és nincsen neki akkreditációs ereje tehát a magyar akkreditációs bizottság ezt nem hagyta jóvá…”

 A közpénz jellege

Egyszóval Zajlott az élet a közpénz kreatív felhasználását új szintre emelő MNB körül. Kastélyok, műtárgyak vásárlása, rongyrázás, rongyrázás hátán. A felcsúti kisvasutas jobbkeze megmutatta mindenkinek, hogy ki az úr a háznál! Ismerős mentalitása ez a jobboldali populizátoroknak!

Az MNB-alapítványok által felhasznált közpénz ellenőrizetlen forrásként jelent meg a szigorúan szabályozott felsőoktatási piacon: felhasználásuknál sem a közpénzügyi, sem az akkreditációs szabályok nem érvényesülnek – írták az MTA honlapjára is felkerült állásfoglalásban az MTA már említett bizottságának tagjai.

Naná, hogy az MTA elismert, tekintélyes tagjainak hiszek. Naná, hogy nem támogatok semmilyen önkényes, a közgazdaság alapjait is felrúgó unortodox lépéseket, illiberális államépítő háttérrel, Európa csak addig jó, míg fejős tehénként használhatjuk szándékú politikai magatartással. A közpénz felhasználás nem vicc! Az MNB három alapítványa sokáig nem adja ki a Világgazdaságnak a bírósági döntés ellenére sem a kért adatokat. Eközben az Átlátszó arról írt, az MNB újabb 900 millió forintért vásárolt műalkotásokat.


Sok jó magyar közmondás van. Érvényes is lehet itt közülük egy-két jól ismert! Olyanok, mint sokat akar a szarka, de nem bírja a farka, valamint aki másnak vermet ás, maga esik bele, és végezetül, addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik! Ajánlom az érdekeltek becses figyelmébe! A lényeg pedig az, hogy bizony professzor is többféle van!

Kapcsolódó

Válogatás egy szotyolázó országvédő idei péntekenkénti aranyköpéseiből – 1.

1 Comment

  1. Ezeket tavaly megkérdezték, h mi a véleményük a felsőoktatási-CEU-törvényről. Azt mondták, nincs nekik, nem kívánnak nyilatkozni. Hát ha arról nincs, akkor ne legyen semmiről. Haszontalan, kártékony gittegylet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

lapzsemle

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A Brexit utáni magyar uniós szakítás rémforgatókönyvéről, a Huxitról kérdezte a Klubrádió külpolitikai …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Szombaton egy nappal Nagy Imre újratemetésének évfordulója előtt a Magyar Nemzet közreadta minden …

figyelem

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Viszonylag csendesen, szinte lábujjhegyen érkezett meg kora délután Komlóra a beígért rossz idő, …

Rab

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Apuka puskát vett Amerikában, mire a futballsztárságot és a hittérítést kipróbált gyermek arra …

Pin It on Pinterest