Akkor mégis demokrácia van nálunk?

“Most mondja valaki, hogy nincs nálunk demokrácia!” Ezt olvastam egy kormánypárti posztban a Facebookon. Hát akkor beszélgessünk erről.

A Fidesz rendszerből most nem téglák lettek kiütve, hanem lélekben ledőlt a fele

De ezért ne legyünk már hálásak a Főmérnöknek! Először is a választójog a Polgári és politikai Jogok Egyezségokmányában biztosított jog a világ minden embere számára. 1950-ben elfogadták az Emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai egyezményt, melyhez hazánk is csatlakozott. Sőt a Fidesz tákolmány Alaptörvényben is le van írva.

Rendszert kétféleképpen lehet váltani

Erőszakkal, fegyverrel vagy ikszekkel. Normális ember elkerüli az elsőt, ha lehet. De nézzük a körülményeket! Van országgyűlési képviselői és önkormányzati választási törvényünk, amit a Fidesz átírt a saját érdekének megfelelően. Nem hogy lejt a pálya, hanem függőlegesen áll, és ők ülnek a tetején. Olyan szemét választási földrajzot csináltak a körzethatárok megváltoztatásával, amilyen még nem volt Magyarországon.

Leuralták a teljes médiát, lényegében csak az RTL maradt más kézen

A megyei lapok központilag irányított maszlagot nyomnak, még a fotói is ugyanazok. Ezen felül pedig csak olyat hoznak le, hogy a helyi kocsmában ki adott pofont, kinek. A netes lapok túlnyomó része is az ő kezükben van. Egy két szabad orgánum maradt csak. De rossz hírem van Viktor! Ha nem a Századvég csinál felmérést, akkor az jön ki, hogy a fiatalok 80 százaléka leváltaná a kormányt. Amit csinálsz, az a 20. század, nem a 21. A fiatal generáció már nem néz tévét és nem olvas nyomtatott sajtót, hanem a netet használja. Ezért akarod rátenni a kezed a közösségi hálóra is. De nem fog menni, mert a vélemény szabadságot nemzetközi bíróságok is őrzik. Csak időt nyersz egy újabb szemét törvénnyel.

A Fidesz kezén van az ország gazdaságának meghatározó része

az energia cégektől kezdve, a közmű szolgáltatókon át a termőföldekig. Sosem létezett vagyoni, hatalmi koncentrációt hoztatok létre, megtagadva a saját alkotmányotokat is simlivel összelopva. Szinte korlátlan pénzügyi forrásotok volt a választás megnyeréséhez. És mégsem jött össze!

Tehát nincs nálunk törvényesen működő demokrácia továbbra se. Ha lenne, a Fidesz vezetőinek túlnyomó része már börtönben ülne! De eljön ez is! Ne aggódjatok!

De egy valamivel nem számoltál

Nem véletlen, hogy nagyobb városokban nyert az ellenzék. Minél nagyon valahol a társadalmi mobilitás, minél több iskola, gimnázium, egyetem van, annál értelmesebbek az emberek. Ezért az országban nem mindenki elhülyíthető hibbant, és rabszolga. Ők a hatalmas központi, nyomás és fenyegetőzés ellenére elküldtek benneteket a francba! Ez csak a kezdet. Pécs, Budapest, Miskolc stb. ellenzéki tűzfészek marad, amelyik folyamatosan tartja majd a tükröt elétek. És ez lecsorog majd a kistelepülésekre is.

Szóval az utolsó órák megkezdődtek! Mosolyogva nézem majd végig, ahogy összeomlasz.
Végleg! És nem lesz többé visszaút a szerelmedhez, a Hatalomhoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük