Ha tudni akarja, mi van itthon, nézze az Al Jazeera-t!

A magyar média helyzetéről sugárzott rövid riportot az Al Jazeera televízió angol adása szombat reggel. Ebben sikerült anonim körülmények között megszólaltatni a közmédia két munkatársát, akik arról számoltak be: kézi vezérléssel, és egyszerű másolással működik jelenleg a kormányzati propaganda.

Hírünk a világban…

A fenti információ nem minősül álhírnek, elég végigkattintani a Fidesz-kézben lévő rádió- és tévé adókat, és kiderül, valóban mindenhol egyen-hírek hallhatók.

Kovács Zoltán: Nolan egy partizán, pártos médiamunkás

Az egyik megszólaló elmondta, hogy

az Al Jazeera műsorában azt állítja, véletlenül megkapott például egy olyan, a feletteseinek szóló levelet, amelyben a Miniszterelnökségről azt kérik, minél többször hangozzon el Soros György neve az adásokban, minden Soros Györgyről szóló hírt olvassanak be, ha lehet, tegyék bele a “migráns” és a “balliberális” szavakat is.

A műsor egyébként emlékeztet, hogy a magyar média több mint 60 százaléka már fideszes kezekben van: Orbán Viktor 14 szövetségese közösen 20 tévécsatornát, 11 rádiócsatornát, és közel 500 újságot birtokol. Emellett ott van még a közmédia, amelynek két alkalmazottja is kitálalt.

Az egyik alkalmazott azt nyilatkozta, bármilyen kérdés, amely a belpolitikához kapcsolódik, erősen be van korlátozva, semmi rosszat nem lehet írni a kormányról, a politikailag érzékeny ügyekről pedig központi utasítások szerint kell beszámolni.

“Ezt nem rakhatjuk be a hírekbe, Orbán Viktor ellen szól” – az egyik közmédiás orgánum főszerkesztőjének ilyen tartalmú utasításai gyakoriak az adásban elhangzó vallomások szerint.

Frissítés: 13:45

Felkerült az Al Jazeera angol nyelvű csatornájának honlapjára is a magyar médiahelyzettel foglalkozó adás. A Magyarországot érintő részt 13 perc 45 másodpercnél kezdődik az alábbi videón.

 

(forrás: merce.hu)

Eötvös Pál: a Fidesz által uralt kormányzati média az erőszaktól duzzad

Az eldöbrögisedett Orbán „einstandolt” médiapiaca már a választás tisztaságát veszélyezteti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük