Aláíró János aláírta…- A Fidesz ,vagy nyer, vagy elhúzódó, súlyos válságot akar kiprovokálni, és akkor is nyer(het)!

Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy “János” megteszi – mégis az ember mindig megdöbben a teljes gátlástalansággal szembesülve.  Magát az elnöki közleményt csak teljes terjedelmében, változtatás nélkül engedélyezték közölni – egészen úgy, mintha volna benne akár egyetlen elfogadható indok, egyetlen értelmes, egyetlen nem hazug mondat vagy legalább szószerkezet… Mintha a szerkesztett közlés bármit is elvehetne az eredeti “értelméből”…

Ezt hogyan tetszik érteni?!

Az “indoklás” nélkülöz minden eredetiséget, alaposságot: egyszerűen megismétli  amelyeket korábban Szijjártó “pofátlanságügyi miniszter”, és maga a Kedves Döbrögi is elmondott. Ezek lényege: nem lehet diszkriminatív az a törvény, amely nem szól bele a felnőttek – 18 éven felüliek – életébe.

Ha 18 év alattiakról szól a “törvény”, az nem érinti a felnőtteket, a szülőket és a pedagógusokat sem..? Nem érinti a generációk közötti kapcsolatokat..?

18 év alattiakról meg bármilyen “törvény” hozható? Ki lehet mondani, hogy a szexuális érdeklődés csak 18 év felett engedélyezett..? A 18 év alattiak majd azután “dönthetnek” önmagukról, addig meg legyenek türelmesek, fogadják el, hogy a gondos állampárt “megvédi” őket az “LMBTQ-propagandától”, ahogy például az egész társadalmat “meg akarja védeni” a “Soros-szervezetektől”? Ahogyan azt a Kedves Döbrögi javasolta?

És tényleg

Az iskolákban felvilágosító tevékenységet csak lajstromba vett, Fidesz kegyelte civilek végezhetnek… Csak a CÖF, vagy beengedik az Alapjogokért Központot is..?

Nyilván jut majd feladat az egyházi szervezeteknek – a katolikus egyház hivatalból tudósa a témának: Tóth Tihamér tanításait simán összhangba lehet hozni pedofil bűncselekmények takargatásával…

Az aláírt törvény nyilvánvalóan, nyíltan sérti az alapjogokat – a véleménynyilvánítás, a sajtószabadság, a tanszabadság alaptörvényben biztosított jogait.

Ennyit ér az, amit az alaptörvény “garantál” – és az alkotmánybírósághoz sem érdemes fordulni, mert egészen arcátlan döntéseket hozott legújabban például az SZFE ügyében, vagy az objektív tájékoztatás kritériumait “vizsgálva”.

Alighanem föl kell ismerni, ki is kell mondani: a járvány alatt, a “választások” előtt a Fidesz szándékosan fogad el olyan, nagyrészt “kétharmados törvényeket”, amelyekkel az ellenzék nem élhet együtt, ha kormányra kerülne.

A “forgatókönyv” szerint a Fidesz vagy nyer, vagy elhúzódó, súlyos válságot akar kiprovokálni, és akkor is nyer(het).

Ennek “jogszerű” megakadályozásához az ellenzéknek kétharmaddal kellene nyernie, bár valószínű, hogy 60% körüli győzelem is a Fidesz-állam gyors szétesését eredményezné.

Az alkotmányos krízis elhárítása azonban csak a feladat egyik része: számolni kell a gazdaság akár rohamos hanyatlásával is.

Magyarország 1990 utáni történelmének legnehezebb próbatétele előtt áll.

Előzmény

János

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Aláíró János aláírta…- A Fidesz ,vagy nyer, vagy elhúzódó, súlyos válságot akar kiprovokálni, és akkor is nyer(het)!

  • 2021.06.24 - 16:12
    Közvetlen hivatkozás

    Mit várni egy pipogya paprikajancsitól, saját akarata null, ezt szereti a nagy OV császár

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük