Alakul a Fidesz-Liget! 3.500 millióért felújították az Ön pénzéből a Palme házat, hogy étteremként adják bérbe! Na kinek…?

Emlékeznek még a felháborodott dumára, ahogy azt magyarázta az összes fidesz-megszólaló, hogy „nemzetvesztő”, aki bírálja a Városligetben történteket. Jó lett volna, ha nem a kritikával élőknek lett volna igazuk!

Palme házból Millenium háza…

Átkeresztelték, 3,5 mrd-ért felújították, de nem múzeum lesz, nem is kiállítóhely, hanem egy hatalmas étterem. Bérlőt keresnek a Palme házba. A kiírás szerint jó, ha a vendéglátósnak van gyakorlata a

„Magyar Köztársaság érdekei szempontjából különösen fontos személyek, nemzetközileg védett személyek részvételével zajló, illetve egyéb protokolláris rendezvényekhez kapcsolódó ellátásban, étkeztetésben”

Ki is nyomul a vendéglátásban? Ja, persze: Orbán Ráhel!

A jól csengő Millennium háza nevet kapja, és Baán László valami kideríthetetlen okból kifolyólag tudásközpontnak nevezi, az egész nem más, mint egy hatalmas étterem, és a hozzá kapcsolódó rendezvényterület.

A Városliget Zrt honlapján megjelent pályázati kiírás nem is titkolja, hogy az épület két alapfunkciója a vendéglátás illetve a rendezvényhelyszín funkció. A földszinten alakították ki az éttermi részt, a keleti szárnyban pedig a rendezvénytermeket, úgy, hogy a két funkció kapcsolódhasson is egymáshoz. Az alagsorban további rendezvényterület, illetve raktárak, wc-k, öltözők kaptak helyet. Az étterem egyszerre 165 fő leültetésére alkalmas, de ha egybenyitják a rendezvénytermekkel, akár 400 ember is bulizhat egyidejűleg az épületben.

A honlap tanulsága szerint a hivatalos változat ez:

A Millennium Háza az átfogó park rehabilitációt és a ligeti intézményhálózat megújítását követően az új Városliget egyik ékköve lesz. A ház egyben jelképe a Liget Budapest célkitűzéseinek: a tradíciót óvó, a park és a művészetek kapcsolatát erősítő koncepció mentén igazi közösségi térré, élményközponttá válik majd a liget egyik legrégebbi épülete.

Szintén az étteremhez csatlakozik

az épület Királydomb felőli oldalán egy hatalmas terasz, amely további 150 ember egyidejű kiszolgálását teszi lehetővé. A túloldalra, a Zichy Mihály út felől, egy 300 millió forintból kialakított rózsakert kerül.

Időszaki kiállításokra egy mindössze 198 nm-es termet terveztek az épületbe, azonkívül lesz egy 62 nm-es ajándékbolt is, amit múzeumshopnak hívnak a tervrajzokon, bár múzeumi funkció egyáltalán nincs az épületben.

A bérlőtől havi 1 200 000 Ft-t kérnek,

plusz a netto árbevétele bizonyos százalékát is be kell fizetnie a zrt számlájára. (Hogy mennyit, az az ajánlat része, és az pályázat elbírálásánál előnyt jelent a magasabb százalék megajánlása). A Városliget Zrt kiköti továbbá, hogy évi 60 napon igényt tart a rendezvényterületre.

Az értékelésnél figyelembe veszik a bérleti díj teljes megajánlott összegét, továbbá, hogy a pályázónak van-e tapasztalata a „Magyar Köztársaság érdekei szempontjából különösen fontos személyek, nemzetközileg védett személyek részvételével zajló, illetve egyéb protokolláris rendezvényekhez kapcsolódó ellátásban, étkeztetésben, az ezekkel összefüggő élelmiszerbiztonsági és helyes higiéniai gyakorlat kialakításában.”

Autómentes Városliget, ja persze!

Az épülethez parkoló egyáltalán nem épül, ha 400 ember érkezik egyidejűleg egy rendezvényre, az minimum 100, de inkább 200 autót jelent a közpark belsejében.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest