Az az „ellenzék”, amely ezt a helyzetet elfogadta, elveszítette minden jogát arra, hogy bármi ellen is tiltakozzék.

[mnky_ads id=”10551″]

- Hirdetés -

A rendőri erőszak fenyegető árnyékában

Volt minden: ökonómikus „Istentisztelet” (istengyalázás: engem végül is nem érdekel nagyon, mert semmilyen istent sem hiszek – csak az az „alkotmányos rend”…), cigányzenekar és a sajtó képviselőinek kitiltása. Történelmi zászlók előtti esküdözés.

[mnky_ads id=”10552″]

Ocsmány cirkusz.

Kint pedig rendőrök – az ördög tudja vagy ő sem, hányan.

Nem tudom, este mi lesz, lesz-e bármi is: annyi már most elmondható, hogy rendőri erőszak fenyegető árnyékában esküdözött az új „parlament”. A DK ugyan a kiegészített eskü után kivonult, de hát…

Zagyvált valamit Patyi meg Pálffy Ilona, és handabandázott – szokása szerint – Áder is, a „köztársasági elnök”.

Mindenkit megtapsoltak – a szánalmas korelnököt is… Csak a DK-t nem, de igazából ez nem sokat számít:

Megalakultak a frakciók. A korjegyző felolvasta a frakciók nevét, létszámát, illetve a frakcióvezető nevét. A képviselők rendre megtapsolták egymást, de amikor Gyurcsány Ferenchez értünk, néma csend lett. A DK-sok ugye kivonultak, így Gyurcsányt senki nem tapsolta meg.” (Index)

Gyurcsányt nem tapsolták meg

Az új „parlament” tehát, ha másban nem is, de a gyurcsányozásban egységes. Kiváló alap ez arra, hogy ki-ki átgondolja: mivel is ért egyet a Fidesz sorosozásából, migráncsozásából, brüsszelezéséből…

És ellenszavazat nélkül választották meg újra háznagynak vagy minek Mátrai Mártát, és ugyancsak egyhangúlag választották meg újra alelnöknek például Lezsák Sándort.

Korábban szorgalmasan nyilatkozott Gulyás Gergely is: például azt hazudta, semmilyen intézkedést sem terveznek a bíróságok ellen. Meg a fene tartja számon, mit hazudott még.

Minden mindegy. Csak az az egy érdekes, hogy az alakuló züllést rendőrök sokasága „védte”. Nagyon helyesen: legalább mindenki megértheti, mi következik.

A sajtót nem csupán a fideszesekhez nem engedték oda: a többiekhez sem. A rendőrök sem csupán a fideszeseket „védték”, hanem a többieket is…

És demokratikus ellenzék nincs sehol. Ami van, többségében azon töpreng, milyen mélyen nyaljon be a Fidesznek.

Nincs már mit mondani: tényleg hányni kell.

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét