Alélt követői ájulat övezi Kocsis Máté bejelentését! – A cirka 130.000 milliós ár smafu, a hívők “kicsire nem adnak”….

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja frakcióvezetője nem arról híresült el, hogy jó hírek hozója, sokkal inkább az “ellenzék-ekéző” jelző állandósult a neve mellé. Szakítva “egy élet szokásával”, euforikus örömmel számolt be, hogy már csak 100-at kell aludni, és….

A választás….

Kocsis közszolga közösségi oldalán arról számolt be, hogy

Rúzsa Magdolna énekli a 2022-es férfi kézilabda EB hivatalos dalát! A Fight című számot – ami hamarosan megjelenik – Magdi Szakos Krisztiánnal szerezte. Már csak 💯 nap és kezdődik az első hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság, várunk mindenkit, szurkoljunk együtt! Hajrá, magyarok!

A kommentekből….

“Nagyon szuper, megható és csodálatos , hajrá Magyarország , csak így tovább”

“Ez az a Magdi aki megjelentetett egy képet az oldalán Szijjártó miniszterúrral, majd gyorsan törölte? 🧐 Tóth Gabi talán jobb választás lett volna.”

“Gratulálok Magdika, sok sikert, és jóleső babavárást kívánok szeretettel!”

“Biztosan csodás lesz! Hajrá magyarok!”

“Isten hívő magyar lány,gyönyörű hanggal!!Áldás kisérje családodat az életzegzugos habján”

“Nagyszerű ember, remek énekes, igazi sztár! Hajrá Magyarország!”

“Egy gyönyörű hang, egy csodás rendezvényen, egy telitalálat.🤾 Nagyon örülök ennek a választásnak!”

“Ez szép! De, Magdi nekem egy kissé csalódást okozott azzal, hogy a Szijjártó Péterrel készült szelfijét, a közzététel után egy órával már törölte.”

Látnak valahol árat? Nem? Mert ezzel Kocsis nem büszkélkedett!

Érdemes emlékezni arra, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyről beszélünk, nem véletlenül!

Eddig nettó 131 milliárd forintba került a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság az adófizetőknek. Ehhez képest Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke 2018-ban még arról beszélt, hogy a kontinenstorna összesen 10-15 milliárd forintos beruházást igényelhet Magyarországon. A tervezett összeg azonban 3 év alatt közel tízszeresére nőtt, az eseményhez kapcsoló beruházásokból pedig eddig főként kormányközeli vállalkozások profitáltak.

-számolt utána az Átlátszó.

Első lépésként a kormány már a megrendezéséhez szükséges létesítményfejlesztés előkészítésére is 3,4 milliárd forintot hagyott jóvá 2019 tavaszán. Ezt pedig ennél jóval jelentősebb összegek követték hamarosan.

Az Európa-bajnokság 2022. január 13-án kezdődik,

a magyarországi meccseknek több város ad otthont, a döntőt pedig a 20 ezer fő befogadására alkalmas Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban rendezik meg január 30-án. A fővárosi csarnok már javában épül: a gigantikus méretű létesítmény ára nettó 78,7 milliárd forint. Ez azonban nem a teljes összeg, csak a kivitelezés.

A legnagyobbat jelent esetben a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. kaszálta,

amely elnyerte a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok kivitelezését. A 20 ezer fő befogadására alkalmas aréna a IX. kerületben, a Volán buszpályaudvar melletti telkeken, a Gyáli út és az Üllői út között épülhet fel. A Market nettó 78,7 milliárd forintért vállalta a kivitelezést, bár először nettó 153,9 milliárdra lőtte be az árat.

Az új tatabányai csarnokot Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége,

a Fejér B.Á.L. Zrt. építheti meg konzorciumban az Építő-és épületkarbantartó Zrt.vel nettó 18,5 milliárdért, a földmunkákat pedig önállóan végezheti nettó 2,7 milliárdért. Ebből is látszik, hogy nemcsak Orbán Viktor régi barátja, Mészáros Lőrinc, de az ő gyermekei is tehetséges üzletemberek. Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc 2015 júniusában alapította meg a Fejér-BÁ.L. Zrt.-t. A cég már abban az évben nettó 1,1 milliárd forint árbevételt, és 65,3 millió forint adózott eredményt ért el. 2017-re a 10,2 milliárdos forgalom mellett 798 millió forintra nőtt a haszon, és – ahogy azt az Átlátszó akkor kiszámolta – a cég napi egymillió forintnál is több nyereséget termelt.

West Hungária Bau

Természetesen ebből a kézi EB-ből sem maradhatott ki a közbeszerzések egyik nagy sztárja, a West Hungária Bau Kft. (WHB). A cég a Szegedi Kézilabda Csarnok tervezéséért és kivitelezéséért felel nettó 27,4 milliárdért.

A WHB értékesítésének nettó árbevétele a 2015-ös 25 milliárd forintról 2019-re 61 milliárdra nőtt, és bár a nyeresége a 2018-as, nettó 50 milliárdos forgalom mellett termelt 7,3 milliárd haszonról 2019-ben 4,4 milliárdra csökkent, a tulajdonosok így is 1,7 milliárd forint osztalékot vettek ki belőle. A biatorbágyi székhelyű építési vállalkozás bevételeinek jelentős részét állami beruházások teszik ki, vagyis tetemes közpénz vándorol a céghez. A WHB csak 2019-ben 17 állami közbeszezést nyert el, de tavaly is legalább hatot behúztak.

Többek között ők építkeznek a Városligetben: mélygarázst építenek 7,6 milliárdért, emellett a dubaji világkiállításra szánt 10,6 milliárdos magyar pavilon felhúzásában is érdekeltek, de érintettek a szegedi és a soproni uszoda kivitelezésében, és benne voltak a vizes vb egyes projektjeiben, valamint a Bozsik stadion építésében is. Emellett a közelmúltban ők végezték a járványkórház építését Kiskunhalason, konzorciumban Mészáros Lőrinc ZÁÉV-jével.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Alélt követői ájulat övezi Kocsis Máté bejelentését! - A cirka 130.000 milliós ár smafu, a hívők "kicsire nem adnak"....

One thought on “Alélt követői ájulat övezi Kocsis Máté bejelentését! – A cirka 130.000 milliós ár smafu, a hívők “kicsire nem adnak”….

  • 2021.10.07 at 18:04
    Permalink

    Hogyne, és vegyünk fel rá 1.000 Milliárdot, hitelt… azaz újabb 1-2 BILLIÁRDOT… Hiszen már 173 Milliárdnál tart a projekt…és még kell a tervnek megfelelően Szegeden is, Tatabányán is stb. hatalmas gigantikus Csarnok. .utakkal..helikopter , vadászgép, stb. leszálló pályával..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.