Alföldi Róbert: mindenféle híreszteléssel ellentétben, ezek a repülőgép után rohanó emberek a migránsok! Velük ijesztgetnek bennünket évek óta.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Alföldi Róbert: mindenféle híreszteléssel ellentétben, ezek a repülőgép után rohanó emberek a migránsok! Velük ijesztgetnek bennünket évek óta….

Csak remélni tudom, hogy az Afganisztánban készült képekkel szembesülve sokunkban megfogalmazódott az érzés, amit Alföldi Róbert lényegre törően megfogalmazott. Ne legyem félreértés, az a bizonyos tükörbenézés mindannyiunkra vár, nem szökhet előle senki. Hogy ki néz vissza ránk, az nem pártállás-, hanem emberfüggő.

Hirdetés

“Megrendeltem a kedvenc thai tésztámat, kihozták, nekiülök. Vacsorázom.

Közben bekapcsolom a tv-t, nézem a híreket. Nézem, hogy emberek rohannak utasszállító gépek után Afganisztánban, abszurdan bízva abban, hogy arra ugyanúgy fel tudnak majd kapaszkodni, mint egy teherautóra, és el tudnak menekülni a hazájukból, mert rettegnek, mert félnek, mert az életük, a szabadságuk van veszélyben.

Aztán eszem tovább, és látom, hogy afgán anyák próbálják meg átjuttatni, átdobni a karonülő gyerekeiket valami szögesdróton, hogy az európai, amerikai katonái vigyék magukkal őket, mert nem látnak más kiutat, jövőt a gyerekeiknek. Csak azt, hogy hátha sikerül átdobni őket egy szögesdrót kerítésen.

Most már nem tudok tovább enni

Megakad a falat. Kedves honfitársaim, mindenféle híreszteléssel ellentétben, ezek a repülőgép után rohanó emberek, ezek a csecsemőiket kerítésen át menekítő anyák a MIGRÁNSOK! Velük ijesztgetnek bennünket évek óta.

Most látható, bárki vacsora közben megnézheti, hogy honnan és hogyan próbálnak az emberek menekülni. Hogy kik azok a MENEKÜLTEK. Akik közül persze a mi országunk – siettünk gyorsan leszögezni – senkit nem fogad be.

Mert miért is tenné. Hiszen ezek csak megjátsszák a félelmet, a rettegést, az életveszélyt.

És ezt gyorsan töltsd is ki a nemzeti konzultáció kérdőívén, mert az most különösen fontos. Ahogy ma mondta valami kormány csinovnyik valahol.

Nagyon szégyellem magamat

Nagyon. Leég a pofámról a bőr. Nehéz lesz tükörbe néznünk. Majd. Egyszer. Mindannyiunknak.”

Forrás

Kapcsolódó

Fotó: 168ora.hu

migráns

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.