Alföldi Róbert: …dühös vagyok, üvölteni tudnék!

Vigh László zalai fideszes képviselő megorronthatta, hogy gond lesz a választáson, mert a jelek szerint felajánlkozott Alföldi Róbert kampányemberének. Ilyen ingyenreklámot az amúgy erre egyáltalán nem rászoruló színész-rendezőnek még senki nem csinált, mint a megtévedt képviselő.

Kitiltás

A szervezők technikai okokra hivatkozva mondták le a beszélgetést, de később kiderült, hogy ez egész egyszerűen nem volt igaz. A térség hangulatát jellemzi, hogy az eredetileg március 22-ére tervezett műsor lemondása után a helyi civilek megpróbálták mégis megszervezni a beszélgetést, de nem találtak egy helyet sem Zalaegerszegen, amit bérbe adtak volna az eseményre.

Zalaszentgrót polgármestere, hogy megkeresi Alföldi Róbertet, és felajánlja, tartsák meg a beszélgetést a helyi művelődési házban. Baracskai József jelezte, rá nem hat a megfélemlítés, és szívesen látják a rendezőt és közönségét a településen. Az előadásra pillanatok alatt elfogytak a jegyek, a hírverésnek és Alföldi személyének köszönhetően érkeztek a művelődési házba Zalaegerszegről, Keszthelyről, de még Budapestről is.

Politikamentes?

A politikamentesre tervezett beszélgetés a fent említett okok miatt természetesen átfordult a mai Magyarországon kialakult áldatlan helyzet bírálatába annak ellenére, hogy hangsúlyozta, hogy az est a kultúráé és a színházé. Válaszolt minden politikát és közéletet érintő kérdésre.

„Abban nőttem fel, hogy ha igazságtalanságot érzek, akkor kutya kötelességem tenni valamit”

– mondta és kiemelte, a forradalmár szerepet nem ő kereste, és most sem keresi magának. Veiszer kérdésére, miszerint nem lehetséges-e, hogy túl sokat beszél, azt felelte, nem, szerinte túl keveset.

 „Kevesen vagyunk, akik beszélnek. A forradalmár szerep túlságosan leegyszerűsíti az embert. „Hol vagyok én forradalmár?” .

Rékasi: április 8. az utolsó lehetőségünk a békés kormányváltásra. Ha ez nem történik meg, másnap találkozunk az utcán

Kifejtette, hogy

„Ez nem gyűlölet, indulat. A kettő nem ugyanaz. (…) De nem juthatunk el oda, hogy 16 éves gyerekeknek büntetéseket küldünk, csak mert ki merik nyitni a szájukat”

– utalt a diáktüntetések után szabálysértésért 50 ezer forintra büntetett tinédzserek ügyére.

Itt a számlaszám – Gyűjtés a megbírságolt diákoknak – A civil kurázsi

„Ettől dühös vagyok, üvölteni tudnék”.

A színházi életre térve szóba került Stohl András személye, akit a barátjának tart és akiről azt mondta:

„Mélyen nem értek egyet vele, mélyen megvetem, de nem szeretem kevésbé”

Az esten nem lehetett forgatni, de a 444.hu munkatársa a jelenlévők véleményét megörökítette:

(forrás: 444.hu)

Diáktüntetés az oktatási rendszerváltásért

Rékasi: április 8. az utolsó lehetőségünk a békés kormányváltásra. Ha ez nem történik meg, másnap találkozunk az utcán

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük