Álhírtudósítónk jelenti: Navracsics Tibor szerint álláspontunk világos és egyértelmű – Mire szottyantsuk?

Navracsics Tibor közölte: a 7,5 milliárd eurós uniós pénzforrás felfüggesztése kifejezetten előnyös Magyarország számára. A magyar költségvetésben ugyanis már annyi pénz van, hogy ez az összeg nem is férne el benne – jelenti Álhírtudósítónk.

Felvegyük, levegyük?

A felfüggesztés azt jelenti, hogy a kormány akkor akasztja le ezt az összeget a fogasról, amikor kedve szottyan. De még nem szottyan, mert, mint ismeretes, még nem tudná mire szottyantani. Ezzel szemben a helyreállítási alapból járó pénz felvételéért az Európai Bizottság könyörgést nyújtott be a magyar kormánynak. Ebben azért könyörögnek, hogy a kormány fogadja el a milliárdokat, mert különben kénytelenek lesznek Mészáros Lőrincet meghosszabbítani Bicskéig, ami mégiscsak blamázs.

Von der Leyen kebelén a kis Szájerrel

Amennyiben a magyar kormány vonakodna a milliárdok átvételétől, von der Leyen asszony testületileg kész egy szál Nagy-Magyarországos sálba öltözve, jobb kezében egy tucat befagyasztott tojást tojó turulmadárral, a csecsemő Szájer Józsefet kebléből táplálva mezítláb a Karmelita kolostor elé vonulni és így könyörögni a pénz elfogadásáért. A kormány még fontolgatja, hogy elfogadja-e ezeket a javaslatokat. Egyben közli, hogy amennyiben Svédország és Finnország visszatér Magyarország, mint anyaország kebelébe, automatikusan NATO-taggá válik, tehát minden országgyűlési jóváhagyás ez ügyben fölösleges.

Kapcsolódó: Navracsics még a remény hangján!