Álhírgyárak kipipálva, de mi legyen a perhegyeket veszítő propagandasajtóval?

A szombati nap híre, hogy a rendőrség erre hivatottjai lecsaptak az álhíreket gyártókra és terjesztőkre. Konkurencia nélkül maradtak azok a sajtótermékek, amik igaztalan vádakat dobnak be a politikai közélet egyes szereplőire, majd amikor kiderül a turpisság, súlyos pénzeket fizethet Ön, meg Ön és mindannyian a közösből sérelemdíjként helyettük.

Czeglédy Csaba újabb pereket nyert….

Az ügyvéd közösségi oldalán számolt be a jelenlegi állásról:

“Régen írtam már a propaganda sajtó elleni pereimről, pedig van belőlük bőven.

A napokban érkezett meg egy Origo elleni elsőfokú ítélet, amely tárgyalásán meglepő dolog történt. Elismerték, hogy hazudtak, így a bíróságnak csak a sérelemdíj összegéről kellett döntenie.

Mondjuk azon valótlan állításaikat elég nehéz lett volna bizonyítaniuk, hogy cipősdobozban hordtam a pénzt Gyurcsány Ferencnek, vagy hogy a Jobbikot is finanszíroztam.

Ami talán előrelépés,

hogy a Fővárosi Törvényszék több bírája kezdi megelégelni, hogy több fideszes újság, élükön az Origo, állandóan hazudik. Az ítélet indokolásában ez szerepel:

“A Fővárosi Törvényszék egyéb, személyiségi jogot sértő cikkek miatt

már több ízben kötelezte sérelemdíj fizetésére az alperest, aki ennek ellenére ismételten, szándékosan, valótlan és sértő tények híresztelésével sért személyiségi jogot. A bíróság ebből csak azt a következtetést tudta levonni, hogy a korábban megállapított sérelemdíjak nem voltak alkalmasak a jogalkotó által (a Ptk. indokolásában rögzített) egyik fő cél, a sérelemdíj büntető jellegének kifejtésére. A bíróság ezért azt látja indokoltnak, hogy mind ebben a perben (mind pedig a jövőben minden hasonló ügyben) olyan mértékű sérelemdíjat állapítson meg a személyiségi jogot rendszeres és szándékosan megsértő alperessel szemben, amely már alkalmas lehet a törvényi cél elérésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük