Tisztikeresztet kapott történész a zsidókról: „bejött egy migráns csapat, fölszaporodott, és kitúrt bennünket a pozíciókból…”

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta meg augusztus 20-i alkalmából a 71 éves Raffay Ernő történész a Magyarságkutató Intézet munkatársa, a Trianon Kutató Intézet Közhasznú Alapítvány egyik alapítója.

“Numerus clausus melletti korabeli konzultációs fórum”

Raffay több „előadása” is olyan volt az elmúlt években, mintha a Numerus clausus melletti korabeli konzultációs fórumot tartott volna, aktualizálva a jelenlegi migránsellenes propagandával. Ez itt például egy 2015 novemberi, tetszés szerint bele lehet tekerni, szinte biztosan a migráns zsidókról lesz szó. Esetleg a románokról, vagy a szlovákokról – írta a 444.hu.

Raffay-zanza

A zsidók ugyanolyan migránsként jelentek meg Magyarországon, mint most az iszlám migránsok. Utóbbiakat pedig azért sem szabad beengedni, mert vannak tapasztalataink arról, hogy mi történt, amikor bejöttek a zsidók. Raffay saját szavaival így zárt le egy hosszabb gondolatmenetet a zsidó migrációról:

„bejött egy migráns csapat, fölszaporodott, és kitúrt bennünket a pozíciókból a tudományban, a iskolában, az akadémiában, az egyetemen, a bankvilágban, a földbirtokban, a szakmákban, íme a tanulság emberek”.

Gulyás Gergelynek van magyarázata…., miért erre ne lenne?

„Raffay Ernő elismert történész. Nem kell egy történésznek minden mondatával feltétlenül azonosulni ahhoz, hogy egy életműre azt tudjuk mondani, hogy kitüntetést érdemel”

– közölte a portál kérdésére a Kormányinfón Gulyás Gergely. Arra a kérdésre, hogy nem vizsgálták-e Raffay antiszemita kijelentéseit, és mennyire férnek bele a kormány antiszemitizmus ellen meghirdetett zéró toleranciájába az ilyen típusú kijelentések. A miniszter ezt válaszolta:

„Nem szeretnénk oda eljutni, ahova az egyébként Amerikából importált mozgalmak, amik Churchill-szobrokat döntenek most le. Mert Churchilltől sokkal durvább antiszemita szövegeket tudna ön idézni, ha éppen azt idézte volna”.

Szerinte nem helyes gyakorlat kiválasztani néhány mondatot és valakinek ezzel az egész életművét megkérdőjelezni.

„Összességében azt lehet mondani,hogy Raffay Ernő egy tiszteletreméltó történészi tudással és életművel rendelkezik, ezt sokáig, évtizedeken keresztül a rendszerváltás utánig senki nem kérdőjelezte meg”.

Emlékeznek még a “zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben” szövegre?

“Zéró tolerancia van a magyar politikai életben az antiszemitizmussal szemben,

“soha nem fogunk tolerálni semmiféle antiszemita megközelítést bármely problémával kapcsolatban”

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Iszrael Hajom (Izrael Ma) című lapnak nyilatkozva. A “kommunisták és a baloldaliak” tényszerű bizonyítékokat mellőzve rendszeresen vádolnak antiszemitizmussal olyanokat is, akik nem antiszemiták.

“Az én politikai közösségem, jómagam és a kormány a baloldal állítása szerint antiszemita hajlamú”,

ami a kormányfő szerint tisztességtelen állítás.

“Tények ezt nem bizonyítják, ők ennek ellenére hangoztatják”

– tette hozzá. Az interjúból kiderült, hogy a miniszterelnök antiszemitának tartja Horthy Miklóst.

“Úgy gondolom, hogy az a politikai elit, amely az állampolgárokat eredetük szerint megkülönböztetve hoz törvényeket, antiszemita megközelítésű”

– hangsúlyozta. Kifejtette: Horthy hatalmas bűnt követett el. Ugyanakkor néhány évtizeddel korábban ő mentette meg az országot. Ezen tények egyikét sem lehet tagadni – emelte ki.” (forrás)

A fentiek újraolvasása után mindenki levonhatja a következtetést,

mennyire gondolta komolyan a miniszterelnök, amit mondott. Kíváncsian várom Köves Slomó rabbi véleményét Raffay tisztikeresztjével kapcsolatban.

Végül egy anekdota….

Zelk Zoltán a vészkorszak idején írótársa, Németh László lakásában bujkált, és napközben jobb híján „vendéglátója” műveit olvasgatta. – Tetszenek a könyveim? – kérdezte egyik este Németh. Mire a válasz: – Tudod Laci, ha nem ilyen könyveket írtál volna, akkor most nem kellene bujtatnod engem.

járványveszély

Egy hozzászólás itt: “Tisztikeresztet kapott történész a zsidókról: „bejött egy migráns csapat, fölszaporodott, és kitúrt bennünket a pozíciókból…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük