Ügyvéd: alaptörvénybe foglalt állampolgári jogokat sért a debreceni Szülészeti Klinika döntése

Felfüggesztették a fogadott orvossal és szülésznővel történő szülést Debrecenben. A klinika ennek ellenére minden várandóst biztosított arról, hogy „ellátása a legmagasabb szakmai színvonalon és odafigyeléssel fog történni”.

A hálapénz kivezetését a debreceni Szülészeti Klinika vezetése és minden munkatársa különösen fontosnak tartja, ezért ettől az évtől a „fogadott” orvos és szülésznő rendszerét megszüntettük egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni

– jelentette be a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája Facebook-oldalán.

Ez azt jelenti, hogy a kismama a jövőben nem annál az orvosnál szülhet, akinél ő akar

Az ügyvéd szerint ez az intézkedés jogellenes és sértő.

„Én megdöbbenéssel olvastam ezt a bejelentését”

– fogalmazott az ATV híradójának nyilatkozva Lakatos Olivér, aki szerint a kvázi tiltó rendelkezés alaptörvénybe foglalt állampolgári jogokat sért, ugyanis – mint magyarázta –

a szabad orvosválasztáshoz való jog az egészségügyi önrendelkezés körébe tartozó jogosultság.

Az ATV híradójának többen úgy nyilatkoztak:

megdöbbentette őket a hír, hogy nem dönthetnek maguk arról, ki kezelje őket a terhesség alatt és ki vezesse le a szülést. Sok kismama a jó hírű orvosokat keresi és nem érdekli őket ha fizetni kell mert a születendő gyermekük mindent pénzt megér nekik.

A hálapénz kivezetése akkor került napirendre, amikor arról döntött a kormány: megemeli az orvosok fizetését. A portál kereste a Debreceni Egyetem sajtóosztályát, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz.

Frissítés!

Dr. Kunetz zsombor közösségi oldalán találtuk ezt az idevágó bejegyzést:

“Ezt kapta ma a háziorvosok egy része. 5000 oltópontot akarnak kialakítani, azaz még a lövés sincsen az érdemi oltási tervről. Pedig ezzel magyarázták Müller Cecília éppen COVID karanténnyi időre való eltűnését. Hogy mégis hogyan lehetne megoldani a tömegek beoltasát, arról nemsokára beszélünk.”

siófok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük