Tuzson Bence államtitkár bejelentette az adatvédelem újjászervezését – Csak nem úgy, mint a magánnyugdíjpénztárakét?

Akik emlékeznek  még, és ezek alighanem több százezren vannak, a magánnyugdíjpénztári befizetések „állami megvédésére”, átszervezésére, azoknak az adatvédelemről szóló hír hallatán alighanem összeugrik a gyomruk.

Adatvédelem, de másként

A magyarországi adatvédelem új korszakkezdetének nevezte az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, hogy december 1-jétől az állam által biztosított ingyenes szoftverrel törölheti mindenki személyes adatait a digitális eszközökről.

Tuzson Bence elmondta: a megoldás lényege, hogy új digitális eszköz vásárlása után a dobozon szereplő kóddal fel lehet lépni a médiahatóság honlapjára, ahol az informatikában járatlanok által is érthető szoftver segít a régi készüléken tárolt fényképek, telefonszámok, e-mailek, helykoordináták törlésében.
Megjegyezte, az adatok az eszközökön végzett törlés után is visszakereshetők lesznek, ahogyan a ceruzával írt és kiradírozott szöveg sem tűnik el teljesen a lapról.
Az államtitkár hangsúlyozta: a magyarok egyre tudatosabbak abban, mit tesznek közzé magukról digitálisan, a kormányzat pedig most ahhoz nyújt segítséget, hogy elektronikus eszközeiken keresztül se férhessenek hozzá illetéktelenek az adataikhoz.

Már csak az a kérdés, hogy a szoftver segítségével rajtad kívül ki tud még hozzáférni az eszközeid tartalmához, és ez csak egy kérdés, és nem összeesküvéselmélet.

Kapcsolódó

adatvédelem

One thought on “Tuzson Bence államtitkár bejelentette az adatvédelem újjászervezését – Csak nem úgy, mint a magánnyugdíjpénztárakét?

  • 2021.11.25 at 12:31
    Permalink

    Fapados, önkéntes Pegazus…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest