Tuzson Bence államtitkár bejelentette az adatvédelem újjászervezését – Csak nem úgy, mint a magánnyugdíjpénztárakét?

Akik emlékeznek  még, és ezek alighanem több százezren vannak, a magánnyugdíjpénztári befizetések “állami megvédésére”, átszervezésére, azoknak az adatvédelemről szóló hír hallatán alighanem összeugrik a gyomruk.

Adatvédelem, de másként

A magyarországi adatvédelem új korszakkezdetének nevezte az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, hogy december 1-jétől az állam által biztosított ingyenes szoftverrel törölheti mindenki személyes adatait a digitális eszközökről.

Tuzson Bence elmondta: a megoldás lényege, hogy új digitális eszköz vásárlása után a dobozon szereplő kóddal fel lehet lépni a médiahatóság honlapjára, ahol az informatikában járatlanok által is érthető szoftver segít a régi készüléken tárolt fényképek, telefonszámok, e-mailek, helykoordináták törlésében.
Megjegyezte, az adatok az eszközökön végzett törlés után is visszakereshetők lesznek, ahogyan a ceruzával írt és kiradírozott szöveg sem tűnik el teljesen a lapról.
Az államtitkár hangsúlyozta: a magyarok egyre tudatosabbak abban, mit tesznek közzé magukról digitálisan, a kormányzat pedig most ahhoz nyújt segítséget, hogy elektronikus eszközeiken keresztül se férhessenek hozzá illetéktelenek az adataikhoz.

Már csak az a kérdés, hogy a szoftver segítségével rajtad kívül ki tud még hozzáférni az eszközeid tartalmához, és ez csak egy kérdés, és nem összeesküvéselmélet.

Kapcsolódó

adatvédelem

Egy hozzászólás itt: “Tuzson Bence államtitkár bejelentette az adatvédelem újjászervezését – Csak nem úgy, mint a magánnyugdíjpénztárakét?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük