Államtitkár úr! Állapodjunk meg. Én tőlem telhetően igyekszem drukkolni a járványnak és a pusztulásnak, ahogy ezt parancsolni tetszett, Ön viszont nyugodtan fossza meg kedves társaságától a nyugdíjasokat! - Városi Kurír

Sorting by

×

Államtitkár úr! Állapodjunk meg. Én tőlem telhetően igyekszem drukkolni a járványnak és a pusztulásnak, ahogy ezt parancsolni tetszett, Ön viszont nyugodtan fossza meg kedves társaságától a nyugdíjasokat!

Tállai András pénzügyi államtitkár arról biztosított, hogy nem hagy magamra. Mármint nem hagyják magukra a nyugdíjasokat. Isten tudja, én valahogy jobban szeretném, ha magamra hagyna. Akár hosszabb időre is. Vagy örökre. Mindenesetre kipróbálhatnánk. Szerintem egész jól meglennék pl. anélkül a friss közlése nélkül, hogy szerinte “a baloldal a járványnak és a pusztulásnak drukkolt”.

Hirdetés

A magamra hagyásom után felszabaduló idejében talán tényleg tehetne ezt-azt a nyugdíjasokért

Az nagyon szép, hogy a korábbi kormányok által 9 évig biztosított 13. havi nyugdíjból az akkori világválság után egy évtizeddel az idén már egy hetet ők is adnak. Szerintem ugyan nem jó elosztásban, (miért kell nekem többet kapnom, mint az igazán kisnyugdíjasoknak? A milliós nyugdíjat élvezőknek meg még sokkal többet.)

Dehát ezt mi is elrontottuk, úgyhogy nemigen tehetek szemrehányást.

Viszont ha annyira törődik a nyugdíjasokkal, akkor állíttassa vissza a béreket is követő svájci indexálást,

mert a mostani szabályok miatt évről évre nő a nyugdíjasok vesztesége a fizetésekhez képest.

És mi volna, ha egy nagybevásárlásnál sajátmaga kipróbálná, mekkora a valódi infláció? Külön kérem, vegyen kenyeret, krumplit és őszibarackot is! Akkor most nem újabb 0,6% emelést ígérne nagyvonalúan az infláció ellensúlyozására.

Pénzügyi államtitkárként éppenséggel arra is figyelhetne, hogy ne tervezzék alá évről évre tudatosan az inflációt, ami az államkasszának jó, de ha nem tudná, mindenki másnak, így a nyugdíjasoknak is rossz.
Örülök, ha a nemzeti jövedelem emelkedése miatt idén jár a törvény szerinti nyugdíjprémium – végülis ezt a törvényt is simán eltörölhették volna, ha már-fuj!- Bajnaiék hozták.

De ha annyira szeretnek saját törvényeket is alkotni,

megy az villámgyorsan, hát próbálják meg legalább így kikozmetikázni azt a nagy átrázást, amellyel félmillió idősbe a nem nekik ajánlott kínai vakcinát nyomatták bele. Biztosítsák jogszabályban minimum a kisnyugdíjasok ingyen tesztelését, a védettséggel nem rendelkezők nem egyszeri, hanem kétszeri oltását! Hiszen nem az a magára hagyós fajta. De figyelme egy-egy percre kihagyhatott. Ezt kihasználva a kollégái először törvényt sértve elvették a rokkantak járandóságát, most meg a nekik bíróság által megítélt kárpótlás helyett egy egyszeri, kisebb összeggel szúrják ki a szemüket.

Államtitkár úr!

Állapodjunk meg. Én majd tőlem telhetően igyekszem drukkolni a járványnak és a pusztulásnak, ahogy ezt parancsolni tetszett. Nem nagyon megy, de majd erőt veszek magamon. Ön viszont nyugodtan fossza meg kedves társaságától a nyugdíjasokat, hagyja csak magukra őket, viszont lássa el érdekükben a fenti teendőket! Esküszöm, nem fogom megzavarni benne. Készséggel magára hagyom.

Forrás

Előzmény….

A pénzügyi tárca államtitkára a Mediaworks Hírcentrumának beszélt arról, milyen sokat köszönhetnek a nyugdíjasok a kormánynak. A Magyar Nemzet idézi Tállai Andrást, aki szerint a jó gazdasági teljesítmény, az infláció és a pandémia miatt kapnak a nyugdíjasok idén négyszer is pluszpénzt.

Ebből a 13. havi nyugdíj első részletét, az elszállt infláció miatti kiegészítő nyugdíjemelés első felét már megkapták, de szinte biztosra vehető a novemberi újabb korrekció és a nyugdíjprémium is.

Az államtitkár szerint mindez azt mutatja, az Orbán-kormány a nyugdíjasoknál is igyekszik ellensúlyozni a koronavírus-járvány okozta anyagi és más terheket.

Nem hagyjuk őket magukra, mint azt annak idején Gyurcsányék tették

– fogalmazott Tállai, aki hosszan sorolta a balliberális kormány egykori és az ellenzék jelenlegi „bűneit”, illetve cáfolta, hogy kevés lenne, amit a kormány ad.

Rekordmértékben nőtt a magyar gazdaság, az ellenkampány sem tudja megakadályozni az ország sikereit, a gazdaság jó szerepléséből pedig a nyugdíjasok is „kellő mértékben részesülni fognak”. (forrás)

 

államtitkár

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Államtitkár úr! Állapodjunk meg. Én tőlem telhetően igyekszem drukkolni a járványnak és a pusztulásnak, ahogy ezt parancsolni tetszett, Ön viszont nyugodtan fossza meg kedves társaságától a nyugdíjasokat!

 • 2021.08.25 - 18:50
  Közvetlen hivatkozás

  Mint mindig, most is “csípős ” volt, Ildikó, de ezek
  1. Öntől ugyse olvasnak semmit,
  2. Ha olvasnák is, meg kén’ érteniük,
  3. Ha értenék is: szarnak rá. (Bocsánat, de ők tényleg csak megrázzák magukat minden kritika után és csinálják tovább mégúgyabbul.)
  Üdv Önnek! 👍😉

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.