Állást váltana? Van megoldás!

Ha belefásult a mindennapi unalomba, hogy reggel bemegy a munkahelyére, egész nap olyat csinál, amit nem szeret és még meg sem fizetik érte, akkor váltani kell. Íme pár szokatlan hivatás, ami busás jövedelemmel jár. Kalandra fel!

Állateledel-tesztelő

Az állateledel gyártók folyamatos versenyben vannak a kuncsaftokért, ezért szokatlan megoldáshoz folyamodtak. Náluk az emberek a kísérleti alanyok, ugyanis azt vették a fejükben, hogy ha a gazdiknak ízlik a kedvencüknek szánt étel és túlélik a guszta kóstolót, akkor az biztosan jó lesz a kedvenceknek is. Az állateledel gyártók évente 40.000 dollárt költenek arra, hogy embereken teszteljék az új textúrákat, összetételeket.

Rosszlehelet értékelő

Ki gondolná, hogy abból is meg lehet élni, hogy szagolunk. Pedig valós munkakör a kifinomult szaglást igénylő leheletértékelő pozíció. A munkakör magában foglalja a helyzet felismerését, fokozatának megállapítását és a megoldási javaslatot. Évente a „kiszagolt” szájszagproblémával küzdők száma fejenként maximum 50 fő lehet, amely eseteket pontosan dokumentálni kell, hiszen ezután jár a fizetség.

Bér-sorbanálló

Ez a feladatkör feltételezi a hiánygazdaságot, esetleg a hatalmas akciókat. Ilyenkor van, hogy napokat kell várni, amíg kinyit a hatalmas engedményt ígérő bolt, vagy megérkezik a régóta vágyott áru. Akik nem akarják az idejüket álldogálással tölteni és van rá pénzük – és egyre többen vannak ilyenek – bér-sorbanállót választanak maguk helyett. Ilyenkor általában óradíjat kap, aki bevállalja a sorállást, de ez megbeszélés kérdése. Amerikai hírek szerint a díjazás cirka 25 dollár óránként. Azt nem lehet tudni, hogy mekkora lehet az engedmény, ami megéri, hogy ennyit feccöljön bele a vásárolni kívánó, de biztosan van benne ráció.

Jéghegymozgató

A Titanic 1911-es katasztrófája óta a tengerek, óceánok réme a jégheggyel való ütközés. Manapság, a mindent előre jelző kütyük korában is van egy veszélyforrás, ami nem kiküszöbölhető: az emberi tényező. Éberségünket sok minden befolyásolhatja, ezért van létjogosultsága a jéghegymozgatóknak. Feladatuk, hogy a megbízó hajóinak útvonalából eltávolítsák az esetlegesen odakeveredő, beúszó jégtömböket. Átlagosan 70.000 dollárt költenek erre évente a hajózással foglalkozó cégek.

Tömegtömörítő

A nyolcvanéves múltra visszatekintő foglalkozásra főleg olyan országokban van nagy igény, ahol az ingázás a mindennapok része. Ilyenkor egyidőben rengetegen akarnak utazni és ez nem mindig egyszerű, főleg azok számára, akik mentesek az agressziótól. Közlekedési társaságok alkalmazzák őket, a feladatuk, hogy hátulról erősen megtolják a felszállni kívánó tömeget, hogy a legoptimálisabban használják ki a járművet. Havi átalányban fizetik őket. Nálunk a metrópótló buszoknál vehetnék legnagyobb hasznukat a reggeli és a délutáni csúcs alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük